Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 52

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kxa Виж публикацията
    Да обобщя, че ставам неразбираем.
    Значи и двата роя които хванах са с майки, видял съм ги. Имат в момента открито пило. Новоизлюпените са от първия, (хванах деня в който затваряха половината пило.
    Действията са ми еднакви и с двата роя. Подхранвам ги със сироп през 2-3 дни.
    Разлика в броя пчели: първия в началото 2 рамки, втори 3 рамки. Като втория е с по дребни на вид пчелички. А сега са 3 на 3.
    По-мързеливи ми се виждат вторите, защото спрямо първите, се активизират по бавно, виждам ги по рядко да прехвърчат с прашец, градят по-бавно. Докато първите, още на същия ден при прехвърлянето в кошера започнаха да носят прашец.
    Не, че ги бързам , само питам дали не се иска нещо от мен освен сиропа.
    Иска се по малко да ги отваряш, но ти това правило няма да го спазиш.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Иска се по малко да ги отваряш, но ти това правило няма да го спазиш.
    Какво имаш предвид.Ровене или преглед.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Какво имаш предвид.Ровене или преглед.
    И двете, кошера трябва да го отваряш на месеца веднъж и да му създаваш работа за месец напред.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    И двете, кошера трябва да го отваряш на месеца веднъж и да му създаваш работа за месец напред.

Не съм съгласен с това твое твърдение.Всяка майка и всеки кошер работят различно.Друго е пашите ако ти следват една след друга и искаш мед да извадиш.
    П.П. Според теб Бат Севдо прес колко време ги отваря тия седмаци?Аз се обзалагам макс 14 дена.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Не съм съгласен с това твое твърдение.Всяка майка и всеки кошер работят различно.Друго е пашите ако ти следват една след друга и искаш мед да извадиш.
    П.П. Според теб Бат Севдо прес колко време ги отваря тия седмаци?Аз се обзалагам макс 14 дена.
    Като не си съгласен с мен, защо ми звъниш всеки ден по два пъти вече две години, за да ме питаш какво да правиш ТВОЙТЕ кошери. Тъпото е,че не правиш това което ти казвам, а правиш свободни съченения, но все пак направи десетина силни, за да изкараш по 100 кг мед от тях.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Като не си съгласен с мен, защо ми звъниш всеки ден по два пъти вече две години, за да ме питаш какво да правиш ТВОЙТЕ кошери. Тъпото е,че не правиш това което ти казвам, а правиш свободни съченения, но все пак направи десетина силни, за да изкараш по 100 кг мед от тях.

Ами гоня 155 оки тия са малко.По добре 50 със по 155 оки отколкото 125 без оки.
    П.П.Аз ДБ не отворя ли всяка седмица значе не съм аз.Днес наблюдах мандърсане.Другата седмица ще го отворя.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Ами гоня 155 оки тия са малко.По добре 50 със по 155 оки отколкото 125 без оки.
    П.П.Аз ДБ не отворя ли всяка седмица значе не съм аз.Днес наблюдах мандърсане.Другата седмица ще го отворя.
    Не другата седмица, а когато има вече запечатано пило иначе има възможност да сменят пак майката

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •