Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 692

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    От твоя пчелин с малко работа и повече акъл можеше да направиш тези два пчелина с по 45 кошера. И пчелина ти нямаше да го усети това ти действие. Дори щеше да имаш по 3 изградени основи на кошер и освобождаване на място на майката за работа.
    От къде толкова акъл, то при него като текне и пет месеца не спира, страх го е да не изтърве меда, а то човек трябва срам да го хване от неговия добив, само от един кошер вади по 100 кг щото няма пари да закупи още корпуси за другите хахаха.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Колега Делта, г-н Иванов. Вярно ли мислите, че има коридор на рояците? Прочетох тази ви мисъл в един друг форум и много се зачудих.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Всичко е относително колега Дончев .
    Успех в работата !

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Коридор за мен има но не е при роене,а при медосбор.А това колко далече стига роя зависи от силата на майката според мен.Проблам съм капани във всякакви посоки.Според мен няма значение коридора от значение е от точка А до точка Б разтоянието.
    П.П.Брата имаше една жигулка палеше трудно и като мине 20-30км горивото и свърваше защото все гледаше да не му го откраднат пред блока и затова не сипваше повече.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Коридор за мен има но не е при роене,а при медосбор.А това колко далече стига роя зависи от силата на майката според мен.Проблам съм капани във всякакви посоки.Според мен няма значение коридора от значение е от точка А до точка Б разтоянието.
    П.П.Брата имаше една жигулка палеше трудно и като мине 20-30км горивото и свърваше защото все гледаше да не му го откраднат пред блока и затова не сипваше повече.
    Друмев, при медосбора има коридор - пътя от кошера до пашата и обратно, множество пъти. А при рояка е единствен и то в някаква неизвестна поне на първо време посока.

П.П. При брата има малко акъл в главата за разлика от теб.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Друмев, при медосбора има коридор - пътя от кошера до пашата и обратно, множество пъти. А при рояка е единствен и то в някаква неизвестна поне на първо време посока.
    Да но точка Б трябва да не е по далеко от свършването на горивото.Така, че първата хралупа от точка А ще е техния нов дом ако са го аресали де.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Да но точка Б трябва да не е по далеко от свършването на горивото.Така, че първата хралупа от точка А ще е техния нов дом ако са го аресали.
    А случайно да си чул, че рояка може да спира от време на време? Какво му пречи да спре в точка С например? Зарежда и пак напред./ ако в това време не се появиш ти/ Да си чул още че рояците преминават повече от 10 км. разстояние или не си?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А случайно да си чул, че рояка може да спира от време на време? Какво му пречи да спре в точка С например? Зарежда и пак напред./ ако в това време не се появиш ти/ Да си чул още че рояците преминават повече от 10 км. разстояние или не си?

До 20 км съм чувал даже ,че може да стигне с презареждане.Моята теория се базира на гушката на пчелата.Не ми се вярва без презареждане да стигне 10км.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Та Друмев, като сме започнали да си задаваме въпроси, да задам още някой. Колко мед понася рояка със себе при излитането от кошера? За колко време ще му стигне според теб като това количество през зимата би му стигнало за един месец? Ха, ха...аз май отговорих.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

П.П. При брата има малко акъл в главата за разлика от теб.

Той има акъл а аз мерак.Как да се науча да правя гол рой като нямам рой.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •