Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 580

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Кристиян-не чети всичко което видиш за пчелите.Чети това и го запомняй,пиши си го в тетрадка ако трябва.Тебе те интересува в момента развитието на пчелно семейство (отводка) Тоест основи,градеж,къде се слагат,как да ги изградят правилно,Правилно подреждане на рамките в кошера.Няма ли място майката да снася в плодника ако е добра,сложиш ли магазин със изградени рамки и както казваш че подхранваш със сироп,ще се качи в магазина да снася,ако сложиш изградени рамки без ХР(Ханеманова решетка) от опит ти го пиша.Не съм опитен пчелар от 3г.но когато искаш бързо се научава и трябва смелост да опитваш Според мен ти трябва още 2 отводки,само с една трудно ще правиш сравнение.Аз почнах със 5 отводки.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Единственото средство от тия дето съм пробвал и действа безотказно при мравките срещу мен е доматито - колтуци, листа, стебла, отгоре на таванката или под кошера. И не само по кошерите, ами и покрай къщата кат видя че излизат мрави от някъде.
    Никви стиропори и прочие глупости не бих препоръчал за таванката - или гол фазер с отвор да могат пчелите да контролират отгоре, или брезент.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    30.05.2018
    Пчеларски район
    Врачеш
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    Кристиян-не чети всичко което видиш за пчелите.Чети това и го запомняй,пиши си го в тетрадка ако трябва.Тебе те интересува в момента развитието на пчелно семейство (отводка) Тоест основи,градеж,къде се слагат,как да ги изградят правилно,Правилно подреждане на рамките в кошера.Няма ли място майката да снася в плодника ако е добра,сложиш ли магазин със изградени рамки и както казваш че подхранваш със сироп,ще се качи в магазина да снася,ако сложиш изградени рамки без ХР(Ханеманова решетка) от опит ти го пиша.Не съм опитен пчелар от 3г.но когато искаш бързо се научава и трябва смелост да опитваш Според мен ти трябва още 2 отводки,само с една трудно ще правиш сравнение.Аз почнах със 5 отводки.
    Ами аз след като отворих кошера в него имаше следното: 4 пити пълни и от двете страни със почти запечатано пило, 1 пита пълна почти и от двете страни със мед но незапечатан и 1 изградена рамка без яйца по нея защото явно беше до преградната дъска само я бяха изградили и на нея имаше около 2 шепи пчели, аз направих следното - Питата с меда я сложих до преградната дъска тоест идва последна след нея е преградната до нея сложих изградената рамка след това една пита с пило и по средата сложих рамка с восъчна основа и това беше разместването и общо взето идва по следният начин: > преградна дъска> рамка с мед>рамка с изградена пита>рамка с пило>рамка с восъчна основа>рамка с пило>рамка с пило>рамка с пило и от тогава не съм ги пипал сега след 2 дена пак ще ги подхраня да не превишавам повече от 2 пъти на седмица сиропа и така подреден кошера добре ли е или съм объркал ?
    П.П. Който има фейс може да види във групата споделените от мен видеа и снимки на кошера и семейството в него аз се пиша Кристиян Алекссандровв > https://www.facebook.com/groups/1072...=group_comment

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Кристян Виж публикацията
    Ами аз след като отворих кошера в него имаше следното: 4 пити пълни и от двете страни със почти запечатано пило, 1 пита пълна почти и от двете страни със мед но незапечатан и 1 изградена рамка без яйца по нея защото явно беше до преградната дъска само я бяха изградили и на нея имаше около 2 шепи пчели, аз направих следното - Питата с меда я сложих до преградната дъска тоест идва последна след нея е преградната до нея сложих изградената рамка след това една пита с пило и по средата сложих рамка с восъчна основа и това беше разместването и общо взето идва по следният начин: > преградна дъска> рамка с мед>рамка с изградена пита>рамка с пило>рамка с восъчна основа>рамка с пило>рамка с пило>рамка с пило и от тогава не съм ги пипал сега след 2 дена пак ще ги подхраня да не превишавам повече от 2 пъти на седмица сиропа и така подреден кошера добре ли е или съм объркал ?
    П.П. Който има фейс може да види във групата споделените от мен видеа и снимки на кошера и семейството в него аз се пиша Кристиян Алекссандровв > https://www.facebook.com/groups/1072...=group_comment
    Качвай ги тук материалите.

Потребител
    Регистриран
    30.05.2018
    Пчеларски район
    Врачеш
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Качвай ги тук материалите.
    Тук ама тук не ми дава. Аз пробвах, първо снимките, не ми ги признава за формата която сайта поддържа. И второ най важно, видеата, не ми дава като опция "качи от компютъра" а само чрез някви линкове, качих във прикачи.ком видеото, копнах линка за споделяне и пак не стана, затова се отказах да търся начини, защото каквото и да направя все нещо не е поддържано от този сайт, и единствено ми остана фейсбук групата.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Тук ама тук не ми дава. Аз пробвах, първо снимките, не ми ги признава за формата която сайта поддържа. И второ най важно, видеата, не ми дава като опция "качи от компютъра" а само чрез някви линкове, качих във прикачи.ком видеото, копнах линка за споделяне и пак не стана, затова се отказах да търся начини, защото каквото и да направя все нещо не е поддържано от този сайт, и единствено ми остана фейсбук групата.
    За снимките ползвай това: размер 1200х900 те устройва.

https://www.online-image-editor.com/?language=bulgarian

За видео след като цъкнеш на предпоследната емотикона ти излиза прозорец на който трябва да зададеш URL адреса на клипа от YouTube. Цъкаш го там и си ти.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Какви са ти кошерите? Колко рамкови. Допълвай плодника с основи и слагай магазин.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Какви са ти кошерите? Колко рамкови. Допълвай плодника с основи и слагай магазин.
    Само този му е. Затова му прави такава обширна фотосесия. Иначе не го е излъгал този който му го даде/продаде/ - евала.

Потребител
    Регистриран
    30.05.2018
    Пчеларски район
    Врачеш
    Леко полеко, пък за магазин ми казаха да не си и помислям тази година. Първо да стане 10 рамки, и тогава ми казаха да мисля за магазин, а то ще изтече времето, чак догодина магазин, че на този етап ми е прекалено слабо семейството, ако може изобщо да се нарече семейство.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Леко полеко, пък за магазин ми казаха да не си и помислям тази година. Първо да стане 10 рамки, и тогава ми казаха да мисля за магазин, а то ще изтече времето, чак догодина магазин, че на този етап ми е прекалено слабо семейството, ако може изобщо да се нарече семейство.

Слабичко е наистина.С тия венци бая ще трябва да храниш ако нямаш паша.Според мен колегата който ти е подарил отводката има голям опит като пчелар.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •