При мен също проблем с оплождането на майките,започна от миналата седмица,но това е от гостенина който имам седи чака на дървото.Останаха 9 сандъка на напълня,ако го имам проблема с оплождането ще купя майки поне до слънчогледа да ги развия.
При мен също проблем с оплождането на майките,започна от миналата седмица,но това е от гостенина който имам седи чака на дървото.Останаха 9 сандъка на напълня,ако го имам проблема с оплождането ще купя майки поне до слънчогледа да ги развия.
Доста врабчета се мотаят при мен ! Незнам дали посягат на пчели! От 15 отводки 4 са останали без майки!
взимай въздушната или прашката и почвай огън-бий по тия врабчета, но само по шарените тия който имат синичко и жълто по тях, недей да биеш обикновените сиви врабчета
Оставете животинките на мира. И аз имам врабчета които идват в пчелина и както винаги всичко забелязвам. Обират само подмора. Едните са обикновени врабчета, а тези със синичкото и жълтото са синигери. Синигерите вече хванаха гората, защото слизат ниско само през зимата. Единствено само лястовиците и сврачките пакостят по пчелините.
240px-Lanius_collurio_5[1].jpg Те ви оставят без майки.
Аз пък си направих къщичка за синигери на пчелина.Утрепаха гъсениците на около.Вчера ходих да слагам малко основи и БУМ.От дупката на къщичката стърчи огромен смок.Наврял си главата вътре.По принцип не ги барам,но тоя го утрепах.
Първите липи са вече в ход и братята ги почнаха.Не знам да ли няма да пропусна и тая паша.А иначе днес се изля добре след обяд.Малко облитането по намаля ,но то може да се дължи на пчеларските ми умения,а не на пръскането за кърлежи.
![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))