Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Днес приключих с прегледа за роево.От близо 70 сем. само едно,вече хванало пътя,и две самосмени.Явно болките в кръста дават резултат.За сега де.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Днес приключих с прегледа за роево.От близо 70 сем. само едно,вече хванало пътя,и две самосмени.Явно болките в кръста дават резултат.За сега де.
    За първото не бързай с мнение , но за второто скоро ще има натоварване .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Опитвай се така да си планираш нещата, че да ги комбинираш /когато е възможно, де/ - вадене с преглед, отводки с преглед, разширение с преглед и т.н....При повечко бройки всяко едно излишно движение е загуба на време и болки тук-там Не, че аз съм ги доизкусурил нещата, ама работя по въпроса...
    Keep Walking...

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Опитвай се така да си планираш нещата, че да ги комбинираш /когато е възможно, де/ - вадене с преглед, отводки с преглед, разширение с преглед и т.н....При повечко бройки всяко едно излишно движение е загуба на време и болки тук-там Не, че аз съм ги доизкусурил нещата, ама работя по въпроса...
    Благодаря ти,стигнах до тази стратегия вече..., по трудния начин...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тази година подготвям силен кошер за отглеждач махам майката и кошера не иска да заложи маточници, по 2-3 маточника максимум. Това не ми се беше случвало до сега и то не един кошер а цели 3 броя, чак 4тия направи около 30 маточника. Поне много хубаво ги е наредил и след няколко дена започвам отводките.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Тази година подготвям силен кошер за отглеждач махам майката и кошера не иска да заложи маточници, по 2-3 маточника максимум. Това не ми се беше случвало до сега и то не един кошер а цели 3 броя, чак 4тия направи около 30 маточника. Поне много хубаво ги е наредил и след няколко дена започвам отводките.
    Това като го чета все едно аз съм го писал. При мен имаше същите проблеми, макар и да работя по новозеландския метод. Даже бях решил да се върна към стартера, но от 10-на дни нещата вървят добре.
    Keep Walking...

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Припомни ни какъв е новозеландския метод,ако не ти се свиди.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    Припомни ни какъв е новозеландския метод,ако не ти се свиди.
    Тръгвам за пчелина, че трябва да правя отводки. Довечера или утре ще пиша.
    Keep Walking...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    И аз оставих по няколко пити незапечатен мед. Едно че от сушата няма никаква паша дано сега от дъждовете нещо се съживи. И друго пчелите са доста изтощени от акациевата паша която беше доста бурна за разлика от други години.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •