Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 306

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от mici-92 Виж публикацията
    Да.Само с пило и пчелите по него.Те,ще трябва да си отгле дат майка.
    По добре изведи старата майка в отводка по този начин ще избегнеш и евентуално роене на дадения кошер през този сезон,5 дни след като си извел отводката отваряш основния кошер и отстраняваш всички запечатани маточници, оставяш само най едрите незапечатани,в по късен етап можеш да си направиш и други отводки от други кошери като ползваш вече узрелите маточници а на кошера отглеждач оставиш 2.Получените майки не са от най добрите но стават ,дано съм бил полезен с нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    В така направена отводка няма кърмачки в момента за млечице за майки то е два вида произведено от едни и същи пчели на различна възраст

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    По добре изведи старата майка в отводка по този начин ще избегнеш и евентуално роене на дадения кошер през този сезон,5 дни след като си извел отводката отваряш основния кошер и отстраняваш всички запечатани маточници, оставяш само най едрите незапечатани,в по късен етап можеш да си направиш и други отводки от други кошери като ползваш вече узрелите маточници а на кошера отглеждач оставиш 2.Получените майки не са от най добрите но стават ,дано съм бил полезен с нещо.
    Ако ти е последна паша съм съгласен с тая теза.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •