Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4190

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес времето беше като за съдене на домате и копане на картофи.Минах да нагледм и децата.Хрупат,та хрупат.На тая цена на акацията направо ми се скъса сърцето,но какво да се прави.Колеги чувам вадят на 100% всичко и то незапечатано.Аз не съм от тия смелите макар,че имам рефрактомер.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Днес времето беше като за съдене на домате и копане на картофи.Минах да нагледм и децата.Хрупат,та хрупат.На тая цена на акацията направо ми се скъса сърцето,но какво да се прави.Колеги чувам вадят на 100% всичко и то незапечатано.Аз не съм от тия смелите макар,че имам рефрактомер.
    Най - добрия мед се получава и без рефрактомер. Трябва да имаш търпение да запечатат почти всички пити в магазина отгоре до долу.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Най - добрия мед се получава и без рефрактомер. Трябва да имаш търпение да запечатат почти всички пити в магазина отгоре до долу.

Викаш да чакаме,но да ли няма да изхрупат всико?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Викаш да чакаме,но да ли няма да изхрупат всико?
    Това какво ти говори? На мен ми нашепва, че няма паша и пчелите започват да гладуват. Ако има добре, ако го извадиш и го шитнеш на пазара, а пилото сега се развива най - бурно - какво правим?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И при мен вкараха доволно нектар но сега идва глад и ще им е нужен този мед. Няма да вадя по много да има какво да хапват. Ако вадя сериозно ще трябва да храня а не искам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Това какво ти говори? На мен ми нашепва, че няма паша и пчелите започват да гладуват. Ако има добре, ако го извадиш и го шитнеш на пазара, а пилото сега се развива най - бурно - какво правим?
    Ще храним всеки ден с лейката ако искаме да не стане канибализъм.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Друмев при тебе в Златарица нямате рапица,доколкото говорих с други колеги от там.Аз съм задръстен в плодниците от нея и акация колкото дал господ във магазините не е чиста има от всичко,но ще въртя да освободя,рапица не оставям във плодниците.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    Друмев при тебе в Златарица нямате рапица,доколкото говорих с други колеги от там.Аз съм задръстен в плодниците от нея и акация колкото дал господ във магазините не е чиста има от всичко,но ще въртя да освободя,рапица не оставям във плодниците.
    Какъв ти е проблема с рапицата в плодника? А им я оставям и те до слънчогледа снижават количеството и до минимум.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    Нямаме рапица от няколко години инфото ти е вярно.Акация няма по Златарица,чак толкова много колкото в Елена.Пробле е в дупките м/у пашити още нещо което не бях виждал до сега.Преди Акацията ако ми следиш писаниците от 7 до 9 рамки запечатано пило.В момента имам кошер 12 рамки само открито.Това е голям проблем за меда от акация според мен,но ако погледнем от хубавата страна идва до 7 дена липата.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Какви 50% има колеги нямат и 10% вадят.Аз изчаках 8-9 дена и чак тогава се пробвах.Изялиса или самъкнали почти цял магазин,но не съжелявам за това.В плодниците ми хареса какво е съотношението преди липата.Вадих само рамки със суха запечатка около 70-80%.От хибридната система ДБ съм много доволе около40-45кг на кошер събрала.Жалко,че я пробвах само с няколко бройки.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •