Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
..
.
Но в крайна сметка не се е случило нищо, което да поражда притеснения - пак казвам, опасенията как щял да вади мед от пити, в които е снасяно за мен са несериозни: редовно ми се случва и ако някой смята, че този мед е с нещо по- некачествен от такъв изваден от пити, в които не е снасяно съм готов да се обзаложа на каквото пожелае, че греши, а проверката се прави в лаборатория. Прочее, ако човек ще преследва такива цели, то ДБ не е удачния кошер - в случая МК е системата, от която се нуждае пчеларя. При ДБ неписаното е правило е тъкмо, че ако майката се качва в магазина, то семейството е много силно - по принцип, разбира се не всякога.

...
Чакай малко че съвсем ще се оплетем... Аз поне от няколко години не си спомням някой тука да е изказвал притеснения за вадене на мед от таквиз пити... Ся, за разни маниящини и т.н. няма кво да коментираме. Някой па да е казвал че тоя мед е некачествен - хептен не помня. И с какво МК е удачен не можах да разбера, да не би еднаквия размер рамки!? Щото другото основно предимство - работата с цели корпуси тука въобще няма място за обсъждане... Остава големия обем дето уж го има априори, ама то и това сме го изяснили по принцип, че и с ДБ пчеларят може да се справи с някои допълнителни мерки.

П.п. За качването и прочие, понеже също многократно сме го коментирали, за раси, видове, мелези и т.н. с две думи, доколко си спомням от лекциите от корифеите тука у форума - има си пчели дето обичат да си набиват запасите близо до пилото, има си пчели дето складират надалеч от пилото. Стопанинът трябва да си познава пчелите, че да си прави сметката. Па и от кои да развъжда...