И при нас цъфти акацията но кошерите ми не са готови за медосбор. Летящата пчела я няма, пръскаха преди 20 дена бурена в нивите да изгори или това е причната или просто последсвие от лошото време и не навременна работа от моя страна. Като цяло 1 слабо семейство, но другите имат по 1 корпус пчели и малко а миналата година по това време бяха вече на 2 корпуса. Преди семица бях сложил основи между пилото вчера гледам че не са пипани, като цяло голяма суша до момента.
Семействата бързо нарастват, но в сравнение с предходни години към момента при мен са си с едно поколение назад. Приноса е добър. Силните за седмица изградиха по един магазин. Днес ще ги навестя, за да врътна по някоя рамка в магазина, а и да заредя рошфусовите с маточници. На пчелина очаквам първите разцъфнали цветове на акацията. Не всички са готови за битка, но ще се борим и за последната рамчица акация![]()
Keep Walking...
Доста минахме през това тая година.При мен се случи след калния дъжд.Който все е от Сахара.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))