Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6773

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Днес правих първи отводки,подготвен за 20, не успях и половината инвентар да напълня,пред някои редици шепи умрели и още толкова пълзящи пчели пред всеки кошер!?Тия дни пръскаха,пчелите са видимо намалели.Интересното е че при три редици няма проблем...?От тях и взех каквото взех.Май някой,,доброжелател "да е напръскал входовете с нещо.Не знам,за пръв път ми се случва.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Днес правих първи отводки,подготвен за 20, не успях и половината инвентар да напълня,пред някои редици шепи умрели и още толкова пълзящи пчели пред всеки кошер!?Тия дни пръскаха,пчелите са видимо намалели.Интересното е че при три редици няма проблем...?От тях и взех каквото взех.Май някой,,доброжелател "да е напръскал входовете с нещо.Не знам,за пръв път ми се случва.
    Миро след , като пчелите са видимо намалели защо правиш отводки ?
    Кой ще храни ?

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    От тези,,три редици"пред които не видях подмор и имаше доволно пчела взех по една,две рамка пило да ги поохлабя че са се замислили...търтеевото е под пилото,има и чашки...

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Току що се връщам от пчелина,тровенето продължава,пред най силните кошери по две шепи пресен подмор...На другия който е на 1,5 км всичко е нормално.Нямам идея с какво да им помагам?

Току що се връщам от пчелина,тровенето продължава,пред най силните кошери по две шепи пресен подмор...На другия който е на 1,5 км всичко е нормално.Нямам идея с какво да им помагам?
    Законен ли ти е пчелина? Ветеринар имаш ли, за да му се обадиш? Той прибира сумати пари ако го имаш, обади му се да свърши някаква работа. Обади се и на общинския ветеринар, ако си законно там. Тези хора уж за това вземат заплати, а не само да попълват няколко листа хартия на година.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от malkia.sandanski Виж публикацията
    Законен ли ти е пчелина? Ветеринар имаш ли, за да му се обадиш? Той прибира сумати пари ако го имаш, обади му се да свърши някаква работа. Обади се и на общинския ветеринар, ако си законно там. Тези хора уж за това вземат заплати, а не само да попълват няколко листа хартия на година.
    Този не е,така и не намерих желание да го регистрирам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Този не е,така и не намерих желание да го регистрирам.

Пусни жалба в гражданска защита.Но първо се обади на кмета и ветеринаря.После пусни в БАБХ.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

Пръскане с вода с пръскачката пробвай.Първо звъниш ма кмета,после на ветеринарния и почваш жалби по всички останали инстанции.Задължително пишеш , че се претесняваш не толкова за пчелите колкото за хората.Да но ти помогна със съвета.3 години гледах тоя ад.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Наблюдател
    Регистриран
    31.05.2016
    Пчеларски район
    Община Аксаково
    Не знам писането на жалби дали ще помогне, но можеш да прегледаш сем. и да ги стесниш. Миналата година ми се случи същото нещо, след тровенето дойдоха и болестите. Успех.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Пръскане с вода с пръскачката пробвай.Първо звъниш ма кмета,после на ветеринарния и почваш жалби по всички останали инстанции.Задължително пишеш , че се претесняваш не толкова за пчелите колкото за хората.Да но ти помогна със съвета.3 години гледах тоя ад.
    Не ми стнс много ясно как се процедира с пръскачката,може ли по подробно?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •