Тия пълзящите нормални пчели ли са?
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Аз още не съм ротирал, кошерите са още в 2ри корпус а 1ви празен, какво остава за магазини. Занимавам се с глупости и ги занемарих. Нямам рапица, акацията я изсекоха, тази пролет удариха и последната горичка. Липа и ливада няма, та няма за къде и да бързам, ще ги стягам за слънчогледа.
Аз също не съм ротирал, но тази година ще пробвам да ротирам след акацията и то тези дето не са се ротирали сами /вече има поне 10-ина при който майките са долу и осеменяват в първи корпус/. Понеже бяха задръстени от храна и прашец преди две седмици свалих от втори в първи по 2-3-4 рамки и на тяхно място качих празни. Вчера ги гледах всички качени са осеменени и запечатани. Повечето втори корпуси са завъртени на 180 и рамките са осеменини изцяло. Вчера наредих 46 магазина, а днес още 11 за градеж, като централно качих по една рамка с открито пило в магазина. Днес отворих конролно няколко като при всички е започвал градеж по съседните рамки на тази с пилото. Рапицата е на 1,8 км от пчелина и цъфти от няколко дни. Днес се спирах на няколко места около пчелина и акацията е с около 1см. гроздче. Май-май няма да дочака и първи май.
Keep Walking...
Помага,помага.Ако си траем все така ще ни тъпчат.Най хваща декиш жалба в Мин. на Земеделието.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
В момента има 22 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 22 гост (и))