Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 275

Тема: РАПИЦА

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Рости,

Много лесно момчето. Като напълнят майките и двата корпуса с пило цепиш с магазин корпусите, а най-отгоре слагаш още един магазин или цял корпус. Обаче става опасно, защото в случая майката работи приоритетно в един корпус, а в другия правят маточници, поради присъствието й само в единия. Така най-лесно сменям майките на корпусните си сандъци. В магазина между корпусите започват да правят принудително медови таван и съответно градеж.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ако бяха силни така щях да направя.В момента има един корпус пчели и 8 рамки пило. За да станат два корпуса пчели и 12-14 рамки пило трябват поне 15 дни. Рапицата цъфти около 20 дни тоест няма да ми се получи.

Потребител
    Регистриран
    27.09.2010
    Пчеларски район
    разградско
    слагай 2 корпус и чакай мед ,първата седмица рапицата пуска само прашец.1 корпус ги свий на 8-9 ,като напълнят горните рамки ,2 рамки за градеж в 1

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от smsi-h Виж публикацията
    Рости,

Много лесно момчето. Като напълнят майките и двата корпуса с пило цепиш с магазин корпусите, а най-отгоре слагаш още един магазин или цял корпус. Обаче става опасно, защото в случая майката работи приоритетно в един корпус, а в другия правят маточници, поради присъствието й само в единия. Така най-лесно сменям майките на корпусните си сандъци. В магазина между корпусите започват да правят принудително медови таван и съответно градеж.
    Цепенето по думите на моя Даскал не е удачния вариант.Аз съм го пробвал това няма грам градеж м/у корпусите.Майката работи само в 3я.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •