Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Този кошер провери ли го? За да не взема сиропа, значи има проблем. Потърси го. Или няма майка или е запушена хранилката. При пчелите няма такова положение - "нямат нужда от храна".
    И аз така знам,че който не си взема сиропа или питката нещо не е наред!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    И аз така знам,че който не си взема сиропа или питката нещо не е наред!
    Или е просто по сабичък кошера, при мен 4те слаби семейства не бяха пипнали и направо го изсипах. Всичко си е на ред в кошерите просто няма много пчели 3-4 междурания. Всички останали са взели сиропа.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Или е просто по сабичък кошера.
    То това пак е проблем де.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    То това пак е проблем де.
    Да, но за съжаление винаги има по някой такъв. При първа възможност им сменям майките и им слагам една инжекция!

Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Град Правец
    При нас също няма зимна смъртност, с изключение на една отводка, останала без майка. Имаме и една самосмяна, но новата майка още не сме я видяли, няма и яйца. Сложихме контролна рамка и утре или вдругиден, ще разберем какво става. Прашеца е в изобилие и майките са блокирани, затова слагахме по две на по-слабите и по три на силните семейства ВО, а едно с-во събрало цял корпус прашец, получи магазин с ВО. Има само едно доста слабо с-во, с две пити цели пило, но и то беше изградило далак в празното пространство. Като цяло пилото е с две рамки по-малко в сравнение с предходните години, но ми се струва, че и роевото настроение, ще настъпи при по-малка сила на с-вата. Навсякъде имат търтеи, също и търтеево пило, а на места и първите чашки. Успешен сезон на всички

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Проблема може да е в телта.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Проблема може да е в телта.
    Не ве, рамката му е крива.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Неделя до като агнето се пече, навестих пчелина; имах едни майки, вече трета година, не продуктивни, оставени заради жената живи на 3-4р, от 6 броя 2 оцеляха. Едната е има на две рамки пило, ще я сменям на акацията, но другата беше трагедия, да ама не: отварям кошера малко пчели-шепа и млада майка която се опита да лети, но вече започнала да снася. Едра, хубава, добре подредила яйцата, една длан, ще я видим! Майко производство може вече да започва!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Този кошер провери ли го? За да не взема сиропа, значи има проблем. Потърси го. Или няма майка или е запушена хранилката. При пчелите няма такова положение - "нямат нужда от храна".

Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Вчера и онзи ден направих пълен преглед на всичките си семейства.

Всички означава всички. Като казах, че съм изхвърлила остатъци от суха храна нямам предвид найлон, аз не слагам найлон в кошера, а имам предвид точно остатъци от самата храна. До прегледа те освен меда си са имали и твърда храна, явно са предпочели нея пред студения сироп.
    Не съм се изразила правилно, не, че нямат нужда от храна, а от точно тази храна.
    Майка си имат, няма никакви признаци да нямат майка, и пило си имат, вчера имаше доста усилено облитане.
    Да е слаб кошера, колко да е слаб

0411.jpg

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •