Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Прегледахме събота кошерите,първото пило е излюпено,прясно има от 2-5рамки зависимост от силата на кошера и място дали има да снася,поразпечатах и медец.Всички са оцелели след последното застудяване.Започвам сезона само със един загинал кошер първият ми като пчелар.Третирах и със ОК,прашец внасят доста задоволително,по-силните са вече готови за градеж.Доволен съм от семействата.Успех на всички със започването на сезона и мнохо медец във тенекиите да сложим

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    .....Третирах и със ОК...
    Коя рецепта ползва? Аз съм на кантар за ОК или МК.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Днес реших да махна торбичките над рамките на децата.За първи път видях какво е да ги изкарват през прелката.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз нямам рапица,но констатирах 2 рамки с яйца за 2 дена.Не ми се мисли ако имах и рапица.Добре, че скоро цъфти осена да ги по ушапшили малко.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    До седмица рапицата ще цъфне при мене,малко е далекичко около 2км.Понеделник бях при животинките,доста се двоумях какво да правя,мед ли да разпечатвам,основи ли да слагам,чопнах и няколко медови от 10 рамковите сложих изградени.Първите пчели са се излюпили,майките са яко в режим на снасяне.Имам 6-7 кошера с доста добри майки и нарочно ги държа засега задръстени и резултата е налице първите чашки за самосмяна са налице 3-4 на брой.От записките от миналата година първите отводки ги правих на 13 април,сега малко закъсняват с около седмица.Сезона се очертава по-лек от миналата,нямам толкова рапица и не е наблизо.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Ivo_Ivanov
    -Колега пътувах за Свищов през Полски Тръмбеш на 06.04.2018г.Спрях на няколко места където има блокове със рапица до 20-22.04.2018г.ще цъфне масово.

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.10.2010
    Пчеларски район
    Севлиевски
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    До седмица рапицата ще цъфне при мене,малко е далекичко около 2км.Понеделник бях при животинките,доста се двоумях какво да правя,мед ли да разпечатвам,основи ли да слагам,чопнах и няколко медови от 10 рамковите сложих изградени.Първите пчели са се излюпили,майките са яко в режим на снасяне.Имам 6-7 кошера с доста добри майки и нарочно ги държа засега задръстени и резултата е налице първите чашки за самосмяна са налице 3-4 на брой.От записките от миналата година първите отводки ги правих на 13 април,сега малко закъсняват с около седмица.Сезона се очертава по-лек от миналата,нямам толкова рапица и не е наблизо.
    Хич не си мисли ,че не е близо рапицата.Слагай магазините и ще останеш изненадан.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Аа, той па ако не ги сложи, ше се изненада още повече
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Потребител
    Регистриран
    02.03.2017
    Пчеларски район
    Враца
    По-малко опит имам от теб колега, но не ти препоръчвам да третираш с МК.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от darkvr Виж публикацията
    По-малко опит имам от теб колега, но не ти препоръчвам да третираш с МК.
    Това май е за мен. Да , четох мнението на Куров, но има една подробност. Той изпарява по 300мл. на кошер, а популярната рецепта е с 25мл. на кошер( с гъба, дамска превръзка и т.н.) С тези 25мл. дали правим нещо или само се губим, камо ли да навредим на пчелите.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •