Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Ходих да пръскам тревата днес и не се сдържах. Отворих 3 бр. силен, среден слаб. Пчелите не са повече от предния път (07.03) и това се очакваше, все пак през март се сменят зимните и при изчистването на пилото заради закъснелите студове семействата избуксуваха. Силния имаше пило на 5 пити, средния на 4 и слабия на 3. Пилото е всякакво но сякаш преобладаваше запечатано и яйца което пак говори за забавяне на темповете на снасяне покрай последните студове но е по добре от предния път. Запасите рязко намаляват, но за мой късмет джанката забави и до 3-4 дни всичко ще побелее, а от нея се мятат на рапицата която от седмица има хубав бутон и до десетина дни ще е готова.

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.01.2013
    Пчеларски район
    Carpati
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Ходих да пръскам тревата днес и не се сдържах. Отворих 3 бр. силен, среден слаб. Пчелите не са повече от предния път (07.03) и това се очакваше, все пак през март се сменят зимните и при изчистването на пилото заради закъснелите студове семействата избуксуваха. Силния имаше пило на 5 пити, средния на 4 и слабия на 3. Пилото е всякакво но сякаш преобладаваше запечатано и яйца което пак говори за забавяне на темповете на снасяне покрай последните студове но е по добре от предния път. Запасите рязко намаляват, но за мой късмет джанката забави и до 3-4 дни всичко ще побелее, а от нея се мятат на рапицата която от седмица има хубав бутон и до десетина дни ще е готова.
    Рости,

Малко встрани от темата..., но искрено се надявам, че си пръскал тревата с препарат различен от "Глифозат".

http://www.mediapool.bg/masovo-izpolzvan-herbitsid-otkrit-v-telata-na-dobrovoltsi-vklyuchitelno-i-u-nas-news207561.html

https://biopogled.com/%D0%BF%D0%B5%D...0%D1%8F%D0%B1/

...Полагането на грижи за поддържане на тревата около пчелните кошери е важно мероприятие, но след време, нашите деца и внуци, ще ни "съдят" за нашето безотговорно отношение към опазването на околната среда - замърсени почви, води, въздух, растителност, храна и т.н.

Ни най-малко имам право да те коря и поучавам, какво да правиш с твоята собственост, защото навремето и аз със своето незнание съм правил същите упражнения, но и не мога да остана мълчалив свидетел на нещо, което мисля, че може да се подобри към по-добро.

Успех с пчеларството и опазването на природата.
    Този пост е редактиран от Niki1313; 29.03.2018 в 19:13. Причина: Добавяне на лиинк

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Niki1313 Виж публикацията
    Рости,

Малко встрани от темата..., но искрено се надявам, че си пръскал тревата с препарат различен от "Глифозат".
    Успех с пчеларството и опазването на природата.
    Е и какъв да е той,че да има същото въздействие? Да,сетих се –Раундъп,действа по–бързо и по –безболезнено.Само 25 години.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Е и какъв да е той,че да има същото въздействие? Да,сетих се –Раундъп,действа по–бързо и по –безболезнено.Само 25 години.

Те не го ли спряха от производство?
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Те не го ли спряха от производство?
    Не.Като духне белия вятър от юг и той пристига с цистерните.На по–ниска цена и от глофозата.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Не.Като духне белия вятър от юг и той пристига с цистерните.На по–ниска цена и от глофозата.
    Раундъп = глифозат, т.е. едно и също.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Вчера ходих на пчелина да разпечатва рамки с мед по кошерите,както всяка година ДБ е изпреварил МК по развитие към това време на сезона,най силния ДБ е на 12 междорамия пчели 7 рамки с пило наличие на доста търтиево пило, изградили са и полирали и маточни чашки,вкарах му маточната рамка за полиране на маточниците и днес отивам да пренасям ларви,толкова рано досега не съм залагал майки та ще видим каква ще излезе накрая.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Раундъп = глифозат, т.е. едно и също.
    Те тъй,ама не е баш тъй,Агро .Едно и също е само активния пестицид.Другото е тайна на Монсанто. Разликата ти спестява 10 дена,а за земеделците това е голям период от време.Те т,ва е.

Почетен Автор
    Регистриран
    24.12.2017
    Пчеларски район
    Кирково .Кърджали
    В сряда 05.04,тихо и топло време,с възможност за подробен преглед.Разноцветния прашец и количеството,който принасят е радост за очите.Покритието от пчели на 7-8-9 рамки ЛР.Запечатано пило на 3-4 рамки на площ от 2/3,а прясното на 2-3 пити на площ 1/2 двустрано.И 3-те кошера,които имам оцеляха,въпреки грешките ми.Изгежда имах късмет с меката зима.От единия кошер миналата седмица изхфърлиха 10 мумии в продължение на 4-5 дни,но сега нещата изглеждат добре,като ще продължа да го наблюдавам.Развитието продължава и ситуацията се мени за ден. В последната седмица на март бях притеснен за състоянието на семействата.И затова се зарадвах,че предположенията на Дончев и Илиев се оказаха верни тогава,може би разсъждаваха най-логично.Все пак благодаря на всички за съветите,за да може един начинаещ да прескочи зимата.Сега ви желая успех и затова на работа.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Масово са се излюпили първите търтеи и са заели позиции на крайните рамки. Джанките ми не цъфнаха, последния сняг им е... мамата. Въпреки това има много цъфтеж както на дръвчета така и на треви и приноса на прашец е уникален. До сега не съм виждал толкова принос на прашец. Семействата "надигат глава", а първи блок с рапица вече има пионерчета.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •