С тая бройка, хмм, да не стигнеш до нашто село?
С тая бройка, хмм, да не стигнеш до нашто село?
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
За отводките не знам,но на роевете цените ще се дигнат.Биото е по скъпо в момента,а от тия моите роеве по Биоологични няма никъде.![]()
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Може и да си прав за роевете Гогол,но след последното преброяване на кошерите в Еленска Община са 6-7хил.като извадим 10-15% смъртност и предположим 20% да се роят мисля, че капаните може и да ми дойдат малко.
п.п Да но не си прав,но като знам и предсказанията на модернизатора какво става след това не ми се мисли.![]()
Няма смисъл да се кахарите колеги за пчелите.Пилото беше малко, а кошерите силни за месеца.Проблема е в майките.Ако предишния студ са спрели и сега пак ще трябва масаж по коремчето.![]()
"Интересен" сезон ни предстои - началото особено беше доста изненадващо!!!...но няма отказване, материално-техническата база вече сме я обезпечили, остава да сме последователни и упорити...днес отлях 130 восъчни чашки, само да се постопли към средата на април, и да видя първите запечатани търтиеви килийки, и почвам да пренасям.
Като гледам времето вече ще е пролет,нормални температури,събота и неделя всички по пчелините![]()
Дака,ти си изявен спец/това е мое становище/ по капаните и си имаш вече изградена технология на изработването им,обем,място на поставянето им,маскировка,привличащи миризми и тем подобни.В тази връзка да те питам–тази година ще имат ли възможност да се развият до такава степен,че да пущат и ройчета? Питам те,за да не ми отиде труда на вятъра с правенето на капанчета.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))