И аз имам подобен проблем с останала твърда храна, и щях да я разтварям във вода, но виждам нехаресването на Валентин.Има ли различни мнения по въпроса и ако не е удачен вариянта на разтварянето с вода то какво друго може да се направи с храната?
И аз имам подобен проблем с останала твърда храна, и щях да я разтварям във вода, но виждам нехаресването на Валентин.Има ли различни мнения по въпроса и ако не е удачен вариянта на разтварянето с вода то какво друго може да се направи с храната?
Виж ти, и коя е храната, която продава и в кой град е магазина?
А моята храна е ApiFonda и FondaBee.
Имам желание да тествам някои от другите храни на пазара, има разни с витамини, с прашец, с нозевит (поне по описание), но преди време прочетох мнение от един много добър пчелар да не се ползват храните произведени в България и затова не купувам от тях.
http://pchelari.com/forum/showthread...B3%D0%B0%D1%81
Нямам опит с купешки храни, но тази година заложих на -Апифонда. Нямам вяра на БГ-то.
Въпроса е може ли да се дава сироп от подобна храна ,било то българска или вносна и ако не то защо?
Аз не съм подхранвал нито септември нито зимата.Децата имаха късна паша и се зазимиха с 15/20кг.Може би е правилно в полски район да се вади меда заради късния слънчоглед.В момента всички семейства имат над 10кг мед.Почерпих ги по някоя друга торбичка мед сама заради това да стимолирам майките да снасят.По мое наблюдение пролетното развитие с мед е по добро от това със захарен сироп.Това си е мое мнение и не желая да го втълпявам на никого.
п.п.Сироп давам само когато трябва да им дам витамините и то по 100гр през 3-4 дена.
Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..
Всичко на всичко тази зима съм подал 2 тенекии стар мед и съм смлял 8кг захар на 47 семейства. Приготвил съм още една кофа мед за всеки случай. Отделно в кошерите има около 10кг мед по питите, които трябва до месец да стане на пчели. То всяка зима досега това ми е бил разхода, средно.
Намерил си и ти с кого да се равняваш.Разпечатана ли е опаковката? На мен почти всяка година ми остава храна,тъй като съм на принципа на Мечо Пух. От топлото време омеква. Ако е разпечатана и не e на проветриво място пак ще омекне, тъй като е хигроскопична. И на последния ти въпрос - можеш да я съхраниш до следващата зима. Преди да я сложиш на семействата, ако е мека я оставяш на студено на вън или във фризера, ако е прекалено твърда на парното или в близост до отоплителен уред, но внимателно, не много, колкото да можеш да я обработиш ако е необходимо.
Не харесвам, защото госпожата казва, че в кошерите и има 15-20кг храна. До седмица максимум започва цъфтежа на овошките. Какви сиропи, какви чудеса. Хора, есента твърдите, че наливате сироп, сега пак. Мед ли правите...или какво. И да, аз предпочитам да хвана овошките с пресен нектар, пред каквото и да било.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))