Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 130

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Не е така.Когато правих пробата там дето бе третирано с ОК имаше по 15 акара в бурканчето,а с друго третиране нищо.Фал стана ,че неможахме да установим от какво падна всичкия акар дали от литиевия хлорид или от другия препарат(него не го коментирам).А .че след две години се убедих за умрелите семейства,че е от акар ми помогна един гастролираш пчелар,който го вземахме на подбив.Ние тук се мислим за велики.От тогава несъм виждал акар на конвенционалния пчелинЗнам,че невярвате,ама не ви и карам.Вчера правихме клип как тестваме за акара и няма нищо ама качеството е лошо и не го пуснах.Ама на другия пчелин с ОК има.Това ако невярвате мога да го споделя.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    Не е така.Когато правих пробата там дето бе третирано с ОК имаше по 15 акара в бурканчето,а с друго третиране нищо.Фал стана ,че неможахме да установим от какво падна всичкия акар дали от литиевия хлорид или от другия препарат(него не го коментирам).А .че след две години се убедих за умрелите семейства,че е от акар ми помогна един гастролираш пчелар,който го вземахме на подбив.Ние тук се мислим за велики.От тогава несъм виждал акар на конвенционалния пчелинЗнам,че невярвате,ама не ви и карам.Вчера правихме клип как тестваме за акара и няма нищо ама качеството е лошо и не го пуснах.Ама на другия пчелин с ОК има.Това ако невярвате мога да го споделя.
    Опиши моля те как правиш теста за акари.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    .....
    Увличаш се в изводите. Най- простото, за което би трябвало да си дадеш сметка, че ако вече не виждаш акари, то защо продължаваш да третираш - не случайно ти препоръчах да направиш проби един месец след третиране. Акара така или инак си е в природата, и е страшно инвазивна гад, а пък пчелите не стоят целогодишно само в кошера, че да се надяваме как сме се спасили окончателно от него. ОК аз не ползвам, защото е малко специфичен за работа - при малка грешка, целия труд отива по дяволите.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Теста с СО го използвам от 8-10год. и е безпогрешен,а третирам за акар само август до10септември.Пролет пак правя зборна проба,но все е отрицателна.Само на биото е зле ама се справяме някакси.Ще ти снимам какви неща съм пригодил за правене на теста,ама тук ще се изпише какво ли не.Мога на лични да ти пратя снимка и клип.В природата има акар,защото са ти калпави комшиите.При мен здравето ми се взе да ги образовам ама е много трудно отначало дори лекарства им купувах.Сега е добре.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Теста с СО го използвам от 8-10год. и е безпогрешен,а третирам за акар само август до10септември.Пролет пак правя зборна проба,но все е отрицателна.Само на биото е зле ама се справяме някакси.Ще ти снимам какви неща съм пригодил за правене на теста,ама тук ще се изпише какво ли не.Мога на лични да ти пратя снимка и клип.В природата има акар,защото са ти калпави комшиите.При мен здравето ми се взе да ги образовам ама е много трудно отначало дори лекарства им купувах.Сега е добре.
    Може би СО2? На ЛС май не могат да се качват снимки и видео, така че давай тук. Всеки си има свое виждане и нека си пише. Не се впрягай толкова. Виж ако се почне с лични нападки, квалификации и етикети - има си модератори.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Направил съм го от буркан с винт вътре с мрежа-3мм , залепена със силикон ,пробита капачка, бутилка с патрон дето газира вода. Пробата струва 1лв и се прави за 5мин. От няколко години 5/6 човека го използваме.С клипа има трудности при качването.29019267_1895574683808618_1684041923_n[1].jpg

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    С клипа има трудности при качването.
    Какъв е проблема с клипа? Качваш го в youtube и след това го качваш тук.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    https://www.youtube.com/watch?v=MK6Ykw33FWU

Това което прилича на акар са восъчни прашинки.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Направил съм го от буркан с винт вътре с мрежа-3мм , залепена със силикон ,пробита капачка, бутилка с патрон дето газира вода. Пробата струва 1лв и се прави за 5мин. От няколко години 5/6 човека го използваме.С клипа има трудности при качването.29019267_1895574683808618_1684041923_n[1].jpg
    Стигнал си до идеята за сифона! Респект! Има и още по-просто решение, но когато започнах да го публикувам и когато казах, че то се побира в джобчета на ризата ми, цензурата го елиминира. Борбата тук срещу новите идеи е безпощадна. Свиквай! Никой не е станал пророк в собственото си село!
    Виж моя метод: http://pchelari.com/forum/showthread...B0%D1%80%D0%B8

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Има и още по-просто решение, но когато започнах да го публикувам и когато казах, че то се побира в джобчета на ризата ми, цензурата го елиминира. Борбата тук срещу новите идеи е безпощадна.
    Мисля, че приключихме с въпроса защо съм го изтрил. Няколко пъти ти казах, че в един момент ще ти дам вечен БАН, а ти се оплачи на който щеш. Започна да ми писва от мрънкането ти, колкото и да искам да си тук. Човек с акъл, а се държиш като малко дете на което са отказали бонбон/за кой ли път го казвам?/.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •