Ей - за тази пчелна отрова едно маце ме побърка да ми иска. Ала не познавам нито един човек, който да се занимава с това - пък мацето си струва. Ако се появи някой знаещ, моля да пише в темата - бих искал да видя на терен как става този добив.
Ей - за тази пчелна отрова едно маце ме побърка да ми иска. Ала не познавам нито един човек, който да се занимава с това - пък мацето си струва. Ако се появи някой знаещ, моля да пише в темата - бих искал да видя на терен как става този добив.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
На терен как става надали ще ти се отдаде да видиш.Защо?–Трудоемко е,ниска цена,няма пазар за нея.
До 89г. всичко беше регламентирано– цена,изкупуване,бонуси за пч.млечице,прашец и отрова.Разрови се тук,има доста писано от по–ранни години и действай щом мацето си струва и заслужава тази жертва.Не чакай друг да ти вади кестените от жаравата![]()
Пчелната отрова е консуматив за фармацевтичната промишленост. Там се употребява, но изискванията към такива продукти са, както може да се очаква - непостижими за обикновен пчелар. Пчелна отрова продават на нашия пазар мастити европейски институти, със съответния задължителен сертификат за анализ и главозамайваща цена. Няма как фармацевтично предприятие да вложи в лекарствен продукт пчелна отрова без такъв сертификат, ако ще без пари да им се предлага. А за да има такъв сертификат, съответния институт трябва да е оторизиран да прави такива анализи, което пък е едни пари, немислими за българска институция. Така че, пазар на пчелна отрова може да има само за износ към съответен търговец, снабдяващ оторизираните за сертифицирането и институти. Не че е невъзможно, ама точно от България да я купят, не ми се вярва.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
Преди 1989 г. пчелната отрова се е ползвала за лечение в болници в София и Пловдив, но с пенсионирането на лекарите-специалисти изчезва и апитоксинотерапията - така се нарича лечението с апитоксин / пчелна отрова /. Методите са инжектиране на стандартизирани препарати, електрофореза, фонофореза, акупунктура с пчелна отрова. Ако е имало излишни количества се е изнасяла в чужбина.
Смятай се за уреден, само да стигна до София за два-три дни.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))