Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
Ама вий ги скъсахте от прегледи тез пчели.Минат, не минат десетина дена и хоп–преглед.Оставете ги на мира,те си знаят задълженията.Само им пречите сега.
Моите не съм преглеждал от септември, когато обединих няколко от по-слабите и отбелязах тези на които ще им е необходимо допълнително запасяване с храна. Следващото им отваряне бе около Коледа когато получиха по 2 кг храна във вид на питки над гнездото, под найлона. Около 50 дена след това отново ги отворих, като на 9 от тях им сложих по още 1 кг, защото бяха изяли. Ден преди застудяването което отмина на всички им дадох по 0,5 кг питка. От септември до сега съм поглеждал осведомително в 3-4 средни по сила семейства. При предстоящото затопляне ще отворя всички до първа рамка пило, за да се уверя дали имат майки и дали същите снасят. /Не държа лично да се запознавам с всички майки. Този период съм го отминал отдавна/. Ще им проверя хранителните запаси и ще разделя семействата на три групи с които ще работя по различен начин до главната паша. Така работя аз. Отворен съм към всякакви разумни и ефективни предложения водещи до намаляване на положения труд и повишаване на добивите.