Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 7 от 13 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 61 до 70 от общо 130
    Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от ivoborisov78 Виж публикацията
    Същия екип са авторите на тази статия , като предната. Тук различното е , че са правени в лабораторни условия отглеждане на ларви. Всички ларви умират при тази доза от 25 мМ до 72 часа от началото на храненето. Препоръчват третиране когато няма пило в кошера или голи роеве. Тук обаче свалят ефективността при гол рой до 80 %, като за контрола са ползвали Перицин.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    ... Не са правени тестове в полеви условия, в нормални семейства с пило, каква ще е ефективността. Няма препоръка в кой период от сезона да се третира. Не е ясно как ще се развива пилото при тази доза. .... Никъде в статията не се споменава за изследване на остатъци в мед или восък, поради простата причина че на са правени третирания в реален кошер.
    Правени са тестове с пило, екстремно токсичен за пилото - 100% загуба на пилото при минимална доза.
    За пръв път лития се използва в пчеларството през 1912 г. като трейс елемент за проследяване къде отива захарния сироп в кошера. Извода от тогавашното изследване е да не се храни непосредствено преди паша дори без поставени магазини. Лития се е озовал в стоковия мед.

Използвал се е и в оригиналната напитка 7-up за ефурично настроение и вероятно пристрастяване, по-късно забранен.
    7up.jpg
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    Колеги,като не ми вярвате-неправете нищо.Аз бях доволен,но останах с впечатлението,че нещо съм объркал и затова потърсих мнения ама тук само теоретици и критика.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    ... за проследяване къде отива захарния сироп в кошера... непосредствено преди паша... Лития се е озовал в стоковия мед.
    Че къде другаде би могъл да се озове - пчелите да изядат избирателно сиропа не ми се вярва.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от вдраев Виж публикацията
    Колеги,като не ми вярвате-неправете нищо.Аз бях доволен,но останах с впечатлението,че нещо съм объркал и затова потърсих мнения ама тук само теоретици и критика.
    Критиките на собствените ми постъпки и мнения ми харесват. Основателни или не, те винаги те карат да погледнеш с други очи на себе си. Така че, радвай се.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Не разбирам защо се сърдиш. Всички писали не критикуват теб, а приложението на литиевия хлорид за борба с вароатозата. Аз лично намирам темата за много полезна, тъй като всеки поразрови нещата и макар информацията да е оскъдна и опита с този препарат - минимален, то се открои един важен факт: препарата е като химиотерапията при лечението на рака - убива тумора, но и маса здрави органи и цялата имунна система "отиват на кино".
    Георги Куров добре обобщи нещата за страничните ефекти (а те никак не са безопасни!)
    - за 72 часа пилото си отива.
    - живота на пчелите се съкращава с 10%
    И какво се получава - ако го приложиш през активния сезон умира пилото, ако го приложиш в неактивния си отиват зимните пчели. И какво имаш следващата година?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    В правото си да си лекуваш пчелите с каквото намериш за добре.
    Не можеш да искаш от нас да си правим експерименти с нашите пчели. Има утвърдени ефективни методи с които се лекува вароатозата.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Не разбирам защо се сърдиш. Всички писали не критикуват теб, а приложението на литиевия хлорид за борба с вароатозата. Аз лично намирам темата за много полезна, тъй като всеки поразрови нещата и макар информацията да е оскъдна и опита с този препарат - минимален, то се открои един важен факт: препарата е като химиотерапията при лечението на рака - убива тумора, но и маса здрави органи и цялата имунна система "отиват на кино".
    Георги Куров добре обобщи нещата за страничните ефекти (а те никак не са безопасни!)
    - за 72 часа пилото си отива.
    - живота на пчелите се съкращава с 10%
    И какво се получава - ако го приложиш през активния сезон умира пилото, ако го приложиш в неактивния си отиват зимните пчели. И какво имаш следващата година?
    Не си прав. Отива си само отвореното пило, което се захранва от пчелите. Зимните пчели също не си отиват при използване на правилната доза. Остава възможно третирането късно на есен след приключване на пилото, но за съжаление тогава е прекалено късно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Колега Драев ето малко конкретна помощ за теб. Пробвай и споделяй. Дозата ти е тотално грешна. За да дозираш правилно трябва да знаеш молекулярната маса на конкретния елемент. Ти си изполвал със стократно по-малки дози. Ето правилната дозировка за 4мМol и 25mMol за литиев хлорид и литиев цитрат:

licl.jpg

Ако намериш може да изполваш Шуслерова сол №16, която е литиев хлорид в една таблетка 250мг.
    https://www.paulsmarteurope.com/schu...etten-tablets/

Заслужил Автор
    Регистриран
    16.02.2018
    на кошери след третирането им не видях аномалии усъмних се когато непадна ниедин акар при теста отворих да ги видя отгоре само гаранция имат пило и то в тоя кучи студ доэи некоментирам аэ пробвах така

Страница 7 от 13 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •