Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Обещавам да почерпя, но ако отговора с аргументите е публичен, а не на ЛС
Продължение:
Райският газ е безвреден,предизвиква чувство за еуфория/затова е лека дрога/ не води до пристрастяване.Не си спомням лятото на коя година беше хит по Слънчев бряг и Несебър да се продават балони пълни с райски газ.Дишаш от балона и започваш да се хилиш като улав.
Продължих да ровя за другия газ,когото смятах за безобиден–въглеродния двуокис СО2. Съдържанието му във въздуха е до 0,06% в зависимост от района.При издишване е около 4,5%.Въглеродния двуокис е крайния продукт отделящ се от организмите когато получават Енергия при разграждането на захари и мазнини с О2 и е част от техния метаболизъм.
Когато концентрацията му мине 7–10% в газовата смес която дишат живите организми,моментално или след няколко минути изпадат в кома или безсъзнание,тъй като СО2 предизвиква хипоксия/кислороден глад/.А когато мозъка се лиши от кислород много от информацията записана в него се изтрива.А при пчелите този информационен хард диск е много по –просто устроен отколкото на бозайниците и може би се изтрива напълно.Надвиши ли се дозата ,крайния изход е летален за обгазения.
Когато е в норми е безвреден и намира широко приложение навсякъде.
Това е от мен колега agro,не харесван от много от вас младите/по възраст/ заради прямотата в отговорите ми към някои от колегите или острата ми критичност.Остава този сезон да го пробваш и да се убедиш че действа.Препоръчвам ти метода или прийома на колегата Делта–по–безопасен е за начинаещ.А направо с амониевата селитра може да не улучиш дозата,а в затворено пространство/пушалката/ тя и гърми,яко.