Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 104

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ефекта е един и същ, но когато се смели става по - ситна и по този начин покрива, и по - голяма част от въглените. Трябва обаче да се действа по - бързо, защото и действието и става по за кратко когато е смляна.
    Не си играйте с дявола,при меленето амониевата селитра може да гръмне със страшна сила.Никой ли не е чувал за взрива в пристанището на Халифакс?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    Не си играйте с дявола,при меленето амониевата селитра може да гръмне със страшна сила.Никой ли не е чувал за взрива в пристанището на Халифакс?

Е те няма да палят пушалката с нафта, че да гръмне.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    През 1917 в Халифакс гърмят 200 тона тротил и 2 300 тона пикринова киселина , а не 20 грама амониев нитрат .
    Вярно , през 50-те години на 20 век в Германия гръмва цял завод за амониева селитра , но там причината е друга .

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    През 1917 в Халифакс гърмят 200 тона тротил и 2 300 тона пикринова киселина , а не 20 грама амониев нитрат .
    Вярно , през 50-те години на 20 век в Германия гръмва цял завод за амониева селитра , но там причината е друга .
    В завода в Лудвигсхафен са използвали ежедневно взрив, за да разбиват селитрата в склада. Няма оцелели да разкажат.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Не говорим за взрив в класическия смисъл на думата! Достатъчно е да се получи бурно, екплозивно запалване с отделяне на голямо количество газ за да изхвърли съдържанието на отворената още пушалка (въглени и нажежена пепел) върху пчеларя, да нанесе поражения на очите му ако е без маската или да подпали комбинезона му.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Заслужил Автор
    Регистриран
    11.06.2014
    Пчеларски район
    с. Черни осъм, общ. Троян
    Гледал съм някои от клиповете на Севдо, според мен той не използва селитра. Стигам до това заключение от казаното от Вас, че се действа бързо, защото в клиповете той действа доста бавно и продължително. Само, който има от "Вълшебния прах", може да потвърди дали е селитра, като разтвори във вода. Ако водата стане ледено студена, значи ползва селитра, ако не е значи е друго.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колегата AGRO , все още е само теоретик , а аз съм съм практик . acute

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Колегата AGRO , все още е само теоретик , а аз съм съм практик . acute
    Аз съм баш теоретика, ама така и не схванах кое е правилното - твоя метод с напоения памук и бавно горене или това с лъжицата върху нажежените дървени въглища
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •