Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 15

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2018
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    През 2017 загубих доста семейства и понеже ми се случваше за първи път ( в такъв мащаб) първата ми мисъл бе, че са ги отровили. При втората мисъл ( с консултация и тук ) нещата се изясниха. Направи анализ-как си третирал и кога, с какво, можеш да споделиш тук и истината може да блесне.
    Няма как да е от третирането защото:
    От три години третирам по един и същ начин и ако е от това да се е случвало и преди.
    Използвам мравчена киселина - в края на август началото на септември когато поспаднат температурите с еднаква концентрация и еднакво количество - дори от една и съща бутилка защото то ходи толкова малко, че сигурно никога няма да свърши.
    След третиране не се забелязва нито подмор, нито вял летеж, нито намалено яйцеснасяне

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от danny72 Виж публикацията
    Няма как да е от третирането защото:
    От три години третирам по един и същ начин и ако е от това да се е случвало и преди.
    Използвам мравчена киселина - в края на август началото на септември когато поспаднат температурите с еднаква концентрация и еднакво количество - дори от една и съща бутилка защото то ходи толкова малко, че сигурно никога няма да свърши.
    След третиране не се забелязва нито подмор, нито вял летеж, нито намалено яйцеснасяне
    Преди 3-4г. разделих кошерите на 3 групи и третирах с МК, ОК с фогър и ОК с накапване. На пролет най-зле бяха третираните с МК. Това само за инфо. Ако не си третирал и срещу нозема, нещата са ясни.

тук има инфо : http://pchelari.com/forum/showthread...82%D0%B2%D0%B0

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Атанасов това твърдение за ноземата според мен не е вярно?Колко човека в Бг третират против нозема?
    Всичко може да е.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Колко човека в Бг третират против нозема?
    Не третират само тези, които не са чували за Церана.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Не третират само тези, които не са чували за Церана.

А има ли лек за цераната? Да кажеш на човека, че аз не знам за такъв.
    п.п.Навремето ме плашеха с Глинец старите пчелари,ама как да се плаша като и до ден днешен не знам какво е/не че нямам/.
    Кой разбрал разбрал, кой не е, да пита брата..

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    А има ли лек за цераната? Да кажеш на човека, че аз не знам за такъв.
    п.п.Навремето ме плашеха с Глинец старите пчелари,ама как да се плаша като и до ден днешен не знам какво е/не че нямам/.
    Много бързо забрави какъв го яде 2017 и сега ми остроумничиш. Я се сопри, колегата има проблем. Ако можеш помогни.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Може и да е ноземата, срещу нея никакво третиране не помага. Но да си оставяш пчелите на такъв пушек е жив тормоз.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Цитат Първоначално публикувано от danny72 Виж публикацията
    .....
    ....
    Колега да не бъркаш неща концентрациите на МК. 3г с една и съща бутилка и никога нямало да свърши!!! Колко семейства имаше.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •