Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 424

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Ето това е, че пчеларя е пишман. Ако е запознат с детайлите ще си работи спокойно знаейки къде какво го очаква. В някои случаи и вълшебната пръчица не върши работа. Остават само вълшебните думи свързани с нечия майка.
    Ти, на мен не ми ги обяснявай , кажи на чиляка какво да направи.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ти, на мен не ми ги обяснявай , кажи на чиляка какво да направи.
    Ха, ха... ей сега ще му кажа. Когато се направи само като капак става много тежък. Добре е да има табла. Може и само рамка, а да са с плат и/или найлон/дори и чувал от сол/. Имам ги различни комбинации, но работата си е все същата. Ако не е да вдигнеш един тежък капак, то ще подхвърляш една камара какви ли не изобретения.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Ако правиш табла я направи така, че зимата да можеш да я обръщаш и да не ти се налага да ползваш надставка за поставяне на твърда храна!
    Не знаеш какъв акъл ще ти дойде.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Работата с покривка в началото на годината е за предпочитане.Вдигаш от който край искаш и се осведомяваш,добавяш,вадиш.. .докато с таблата откриваш цялото гнездо....

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Колеги колко издържа едно покривало от брезент?

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Аз имам покривки от дънков плат на 10г.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Хайде сега да заключим, кое е по-удачно, табла или меко покривало.

Админа ако беше, щеше да врътне едно графично допитване.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Колеги колко издържа едно покривало от брезент?
    Много е важно какъв е брезента. Ако е от по - стария/войнишки палатки/ става за много години, дори понася и леко обгаряне с горелката след време. Ако е от по - тънкия, още първата година започват да го ползват вместо прашец. Старите дънки стават идеално/те са си брезент/. Режеш до над колената и от един чифт стават за два кошера. Не обичат бяла материя. Стават и груби вълнени платове. Прополиса се впива в тях и стават като еластични дъски. Могат да се използват и други по - дебели тъкани, но както казах - с тъмен цвят.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Много е важно какъв е брезента. Ако е от по - стария/войнишки палатки/ става за много години, дори понася и леко обгаряне с горелката след време. Ако е от по - тънкия, още първата година започват да го ползват вместо прашец. Старите дънки стават идеално/те са си брезент/. Режеш до над колената и от един чифт стават за два кошера. Не обичат бяла материя. Стават и груби вълнени платове. Прополиса се впива в тях и стават като еластични дъски. Могат да се използват и други по - дебели тъкани, но както казах - с тъмен цвят.
    Ще увеличим оборота в дрипшоповете.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Благодаря за отговора. Питам защото намерих човек от града който има в излишък от военния брезент. Аз пък имам в излишък доста дебели конопени чували. Представям си като ги запрополят колко плътни ще станат, но ме притеснява че много се разнищват като ги нарежеш и ще трябва да се обшиват което е голяма кушия.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •