Колко мед(мана,акация, слънчоглед,рапица) се вади като количество в България, а в последствие и в световен мащаб? Да обеден съм в това, вече един път го вървях тоя път, но последната такава медоносна година беше през 2002-2003 година, не си спомням точно. Както написъх по горе и рекламата е важна.
Чанко пак вадиш думите от контекста! Имам предвид масово който пълни буркани Омния. Я виж пак какво съм писал, хем го цитираш а не си го прочел. Или коментираме само да сме в играта.... Колкото до пазарите няма да видиш Омния никъде да ти предложат, пак съм ти го писал по горе но това любезно не си го цитирал . Възрастни колеги и хората по селата все още ги ползват. Лека вечер
Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека
Е, що да не сме в играта. Твоите насоки с тези 1.2кг. към колежката за какво са. Защо няма Омния --защото народа ( пчеларя ) захитря. Не му се мият буркани, а ако няма кантар, постоянно се набутва. Клиентите и те не са прости. Имам контингент, който си дава буркани за пънене и познай какви буркани ми носят. 99% - Омния.
За цената : с мой буран --7 лв., с буркан на на клиента --6 лв. Добре ли е? Цена на едро --4.20лв.
Янев, аз затова исках входа за външни лица да е 10 лв, а не 5 лв хихихи. Чанко никога няма да даде толкова пари да слуша колега, защото той знае, може и разбира от всичко хихих
Точно такъв буркан не успях да намеря, но - ако приемем, че в пълен буркан от 720мл има 1кг. мед, то като интерполираме излиза, че в буркан от 580мл има 800гр мед, т.е. празен буркан от 580мл с капачката тежи около 200гр.
Понеже темата стана "бурканена" да кажа и аз...
Плътността на меда в България е между 1.3 и 1.4. Ако приемем, че 1мл.=1грам., тогава 580мл. буркан събира средно 0.580*1.35=0.783кг. мед
Това съм го чел някъде много отдавна и съм го запомнил. Емпирично съм го потвърдил за себе си.
Предпочитам да пия от извора.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))