Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 101

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Помисли за държавата като цяло, а не в твоето село. Аз моя като го продавам 10 лв 580мл буркан, трябва ли да мисля същото за теб, както ти мислиш за комшийката?

А защо при изкупвачите има различни цени на меда? Заради количествата предлагани на пазара ? По твоята логика , ако се уцели много медоносна година в Странджа и колегите извадят много мед, мановия мед ще се продава на много ниска цена.Дали ще е така?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Христо Димитров Виж публикацията
    А защо при изкупвачите има различни цени на меда? Заради количествата предлагани на пазара ? По твоята логика , ако се уцели много медоносна година в Странджа и колегите извадят много мед, мановия мед ще се продава на много ниска цена.Дали ще е така?
    Колко мед(мана,акация, слънчоглед,рапица) се вади като количество в България, а в последствие и в световен мащаб? Да обеден съм в това, вече един път го вървях тоя път, но последната такава медоносна година беше през 2002-2003 година, не си спомням точно. Както написъх по горе и рекламата е важна.

Чанко пак вадиш думите от контекста! Имам предвид масово който пълни буркани Омния. Я виж пак какво съм писал, хем го цитираш а не си го прочел. Или коментираме само да сме в играта.... Колкото до пазарите няма да видиш Омния никъде да ти предложат, пак съм ти го писал по горе но това любезно не си го цитирал . Възрастни колеги и хората по селата все още ги ползват. Лека вечер
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Чанко пак вадиш думите от контекста! Имам предвид масово който пълни буркани Омния. Я виж пак какво съм писал, хем го цитираш а не си го прочел. Или коментираме само да сме в играта.... Колкото до пазарите няма да видиш Омния никъде да ти предложат, пак съм ти го писал по горе но това любезно не си го цитирал . Възрастни колеги и хората по селата все още ги ползват. Лека вечер
    Е, що да не сме в играта. Твоите насоки с тези 1.2кг. към колежката за какво са. Защо няма Омния --защото народа ( пчеларя ) захитря. Не му се мият буркани, а ако няма кантар, постоянно се набутва. Клиентите и те не са прости. Имам контингент, който си дава буркани за пънене и познай какви буркани ми носят. 99% - Омния.
    За цената : с мой буран --7 лв., с буркан на на клиента --6 лв. Добре ли е? Цена на едро --4.20лв.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Янев, аз затова исках входа за външни лица да е 10 лв, а не 5 лв хихихи. Чанко никога няма да даде толкова пари да слуша колега, защото той знае, може и разбира от всичко хихих

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Янев, аз затова исках входа за външни лица да е 10 лв, а не 5 лв хихихи. Чанко никога няма да даде толкова пари да слуша колега, защото той знае, може и разбира от всичко хихих
    Ще дам пари единствено да слушам твоя лекция ( нали ще забогатявам ). Ако ме поканите -разбира се.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ще дам пари единствено да слушам твоя лекция ( нали ще забогатявам ). Ако ме поканите -разбира се.
    За по малко от 1000 лв няма да си направя труда дори да помисля за лекция. Има достатъчно лектори обясняващи как се пчеларства.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    За по малко от 1000 лв няма да си направя труда дори да помисля за лекция. Има достатъчно лектори обясняващи как се пчеларства.

Янчо, много си евтин ))

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Точно такъв буркан не успях да намеря, но - ако приемем, че в пълен буркан от 720мл има 1кг. мед, то като интерполираме излиза, че в буркан от 580мл има 800гр мед, т.е. празен буркан от 580мл с капачката тежи около 200гр.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Понеже темата стана "бурканена" да кажа и аз...
    Плътността на меда в България е между 1.3 и 1.4. Ако приемем, че 1мл.=1грам., тогава 580мл. буркан събира средно 0.580*1.35=0.783кг. мед
    Това съм го чел някъде много отдавна и съм го запомнил. Емпирично съм го потвърдил за себе си.
    Предпочитам да пия от извора.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •