Джентълмени,
моля нека не се приема този ми коментар, като налагане на мнение - стремежа ми в случая е да отворя поле за дискусия: кой, какво и как мисли по въпроса ... разбира се без нападки и злояди подмятания един към друг, излишно е в случая и даже ще ни пречи. Предполагам повечето сте заети по работа днес и за това не виждам мнения след моето, аз малко се гътнах и две седмици стана съм на легло, което много ми обърква работата с пчеларството - сега само ми се събира още и още несвършена такава.

Тука леко встрани от темата - да ви споделя в кратце философията на баща ми, който я наследил от неговия баща, така че и аз съм в кюпа. Преди години се бях хванал да изгледам всички филми на Робър Де Ниро и така попаднах на "20 век"/ Novecento, филм на не кой да е, а Б. Бертолучи, музика на Е. Мориконе, Ж. Депардийо в другата главна роля, и с участието на редица още големи актьори от старата школа. Филма разглежда историческите събития в Италия в периода от преди ПСВ до края на ВСВ - доста дългичък е впрочем. Та Де Ниро е в ролята на бедняка, живеещ и работещ в имението на един богаташ. И когато назряват първите революционни вълни в Италия, Де Ниро отива при дядо си и почва да му обяснява - "дядо ще направим революция, вече няма да робуваме (то направо робство си е било), ще вземем властта, ще имаме наша земя, ще бъдем свободни, ще живеем в равенство" и т.н. в този дух. А стареца го слуша, слуша внимателно, изчаква го да довърши и се почесва по мустака - добре моето момче, всичко това звучи много хубаво, но искам да те питам нещо: а кой ще работи през това време. ((:

В това изречение се състои философията на баща ми - с една дума, ако трябва да я кръстя, тя е "Труд". Така, че в момента аз клинча от тази философия, но си ме чака с широко отворени обятия. Не е и много встрани от темата това ми лирично отклонение, защото има една такава особеност, че тъй модерния запад, по който се прехласваме малко е позабравил тази философия в днешно време, философията на труда. Хората там са си навили на масрафа вече, социалните им политики са много силни и буквално има много челяд, която без нуждата да работи, пак получава достатъчно средства, за да живее - но чували сте онази приказка "свободното време работилница на дявола". Когато човек има прекалено свободно време, когато по цял ден лентяйства и се чуди какво да прави, почва да мисли за глупости, за дивотии. Незаетостта, липсата на ангажираност и свободата да не се трудиш, не е чак такъв рай, колкото си мислим обикновенно - ако човек не се занимава с нещо креативно, то обичайно залита в деградивни посоки. От там опиянчването, наркотиците, разврата и търсене на интелектуални оправдания за безделието. Ако се вгледате по- внимателно, без да броим хората, които по стечение на някакви биологични закони неоткрити все още от науката се раждат с хомосексуални наклонности, то ще забележите, че повечето хомосексуалисти и хора със такива чудати идеи за полова принадлежност, и неясни сексуални предпочитания са чисти безделници - идеални са да врякат по площадите за права, за свободи, за равенство и изобщо не е от толкова голямо значение за какво точно ще протестират, важното е, че се намират на "работа" да вдигат патардии за нищо, това осмисля битието им, така чувстват, че правят нещо много значимо, нещо .... сензационно, скандално, нечувано, велико и за тях доказателството е, че успяват да привлекат все повече и повече внимание в/у "проблемите" им. Както е казал народа в миналото - де гиди мотика за такива.

Както и да е - приканвам ви да споделите вашите виждания относно конвенцията и всичките тези вълнения, които се завъртяха около нея. И моля ви - няма смисъл от нападки един към друг, нека оставим модераторите без работа. Политиците ..... те и БСП да бяха сега, пак щяха да са на топа на устата - натиска е външен, дали ще е Падишаха или онази кукумявка, няма съществена разлика. Колкото до първия на него му стана ясно вече, че загази - тъй като няма избор и ще не ще конвенцията ще трябва да я ратифицира, то му е ясно, че с това ще изгуби една не малка част от неговите гласовоподаватели, защото няма да му го простят.