Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 361

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Решил съм и аз да сложа видео наблюдение на пчелина. Може ли да ми препоръчате нещо, понеже виждам че колеги са сложили преди време и вече имат някакви впечатления. Искам модел който вижда и нощем.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Решил съм и аз да сложа видео наблюдение на пчелина. Може ли да ми препоръчате нещо, понеже виждам че колеги са сложили преди време и вече имат някакви впечатления. Искам модел който вижда и нощем.
    Здрасти Ник,
    Понеже и аз съм на тази вълна от няколко години, след доста четене, преди седмица "скочих" и си поръчах китайски фотокапан. Още не са ми го изпратили.
    Според мен трябва да си отговориш на няколко въпроса преди избора на апаратура за видеонаблюдение. И да знаеш: Идеален вариант няма или аз не намерих. Евтино и хубаво също не намерих, но не съм минавал през Kauf***d!
    - Какво очакваш от камерата/ите
    -Колко си готов да платиш за очакванията си
    -Скрити или видими камери/а искаш
    -Захранване и достъп до интернет
    Убедих се, че решенията могат да са различни в зависимост от спецификите на всеки пчелин-разположение, наличие или не на ток, интернет, честота на посещение на пчеларя( за доставка на ток, ако няма) и т.н.
    Въобще не претендирам за пълнота и компетентност в горните редове. Само споделям моето виждане.
    Защо аз избрах фотокапан?!
    -нямам нужда от сериозно и енергоемко видеонаблюдение. По-скоро за собствен кеф си го купувам.
    -фотокапанът ще ползвам на пчелин в гората с един вход/изход за МПС и без ток и постройка/и
    -пчелинът е на 100км и 90мин. път с кола от мен и има уж 3G покритие
    -посещавам го 1-2пъти/мес. лятото и 2-3 пъти за цялата зима
    -искам да знам какви животни/птици и евентуално хора минават през пчелина/ евентуално поражения от бурни ветрове- до сега не е имало, но съм се притеснявал
    -искам скрита и много мобилна камера, за да мога лесно и бързо да и променям мястото и/или гледната точка, ако реша.
    -искам и някакво нощно виждане(15-20метра ме устройва)
    Технологиите са напреднали и камерата изпраща снимки на имейл, може да ги качва и в специално андроид/IOS приложение на телефона. Нарочно не коментирам разделителна способност. Известяването е до 1мин след изпращането на снимката. Чрез СМС през андроид/IOS приложението могат да се променят основните настройки на камерата. Това е по книга
    Има и камери-фотокапани, които изпращат освен снимки и видеоклипове със звук.
    Въобще варианти бол!
    Този пост е редактиран от kroum; 26.01.2018 в 06:47. Причина: правопис/добавка
    Предпочитам да пия от извора.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Колеги с такива фотокапани имаха сериозни затруднения с първоначалните настройки. Обаче като се преборят веднъж, после са доволни.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    Съдейки по видеоклиповете, които съм изгледал, китайците са много напреднали в софтуерно отношение. Настройките на актуалните им среден и висок клас модели са почти автоматични-сами свалят настройките при вкарване на СИМ карта и трябва само да въведеш номер или имейл на който да се изпращат снимки. Смятам, че всеки, който може да си настрои ръчно "мобифона" за връзка с мобилен интернет ще се справи и с фотокапана. Не е изпробвано лично, но предстои
    Предпочитам да пия от извора.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ще вкарам безжичен интернет, имам електричество и съм приготвил около 500лв. Но като се разчетох видях че тези евтините не струват (нощно време се вижда само силует) а 500лева не стигат дори и за средно качество.

Потребител
    Регистриран
    18.02.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ще вкарам безжичен интернет, имам електричество и съм приготвил около 500лв. Но като се разчетох видях че тези евтините не струват (нощно време се вижда само силует) а 500лева не стигат дори и за средно качество.
    Какъв е размерът на площта за наблюдение, колко камери искаш да сложиш и какво ще е разстоянието от Wi-Fi модема до най-отдалечената камера?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от peter11_82 Виж публикацията
    Какъв е размерът на площта за наблюдение, колко камери искаш да сложиш и какво ще е разстоянието от Wi-Fi модема до най-отдалечената камера?
    1 декар е целия обект, ще ми трябват най малко 4 камери. 10 - 15метра ще е най отдалечената камера.
    1 пред къщата, 1 пред работилницата и 2 на пчелина( 30/20мерта).

Потребител
    Регистриран
    18.02.2015
    @Nik_m При такова малко разстояние между камерите и кошерите според мен няма да е толкова зле положението. Както писах вече, не ти пречи да вземеш 1 евтина камера и да пробваш, преди да набиваш толкова пари в камери. За съжаление моята се ползва на един обект (закрит) и няма как да я сваля за 2-3 дни да ти я пратя, за да видиш, как ще работи нощем на открито.
    Отделно, като имаш ток, няма ли да е доста по-изгодно да сложиш няколко LED прожектора и да решиш генерално въпроса?

@tsc1 Вж. снимката по-долу. Пак казвам, че това са стари бюджетни камери с прекалено дълги видео кабели. Довечера ще кача снимка как се вижда на тъмно.
    Щракнете върху изображението за по-голям размер

Име:	Untitled2.png
Прегледи:      252
Размер:	780.8 KB
ID:	9199

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Нещо в перспективата на тази снимка и посочените разстояния ме смущава!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Като имаш ток проблема с нощното снимане може да бъде решен относително лесно и евтино. Както колегата подсказа можеш да сложиш ЛЕД прожектори. Тези които ще светят към кошерите не трябва да светят постоянно. Светлината дразни пчелите и ги събира край нея издразнени. Там може да се изберат варианти за дистанционно пускане или пускане при алармен сигнал и т.н. За да се избегнат тези упражнения могат да се ползват и ИЧ прожектори които всъщност са допълнителна мощна подсветка.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •