Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 37 от 41 ПърваПърва ... 273536373839 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 361 до 370 от общо 401
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    На студено се съмнявам да се получи нещо, но дори и да стане, ще е определящ фактора време....
    Е, аз пиша от скука, но никога не лъжа. Така, че не се съмнявай, а и пиша за почистване. Нямам предвид твоите там коварни болести и дезинфекция.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Е, аз пиша от скука, но никога не лъжа. Така, че не се съмнявай, а и пиша за почистване. Нямам предвид твоите там коварни болести и дезинфекция.
    Ейй, то човек да не напише нещо и се ловиш за запетайката. Аз описах това, което съм правил и правя, за да почистя рамките, а не да ги дезинфекцирам. Прекарването през восъкотопилката е достатъчна дезинфекция, поне според мен.

ПП вероятно не си ме разбрал, чак се чудя как така. Имах предвид, че на студено по-трудно (бавно) ще стане почистването, т.е. да се разтвори восъка и прополиса, останал по рамките.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ейй, то човек да не напише нещо и се ловиш за запетайката. Аз описах това, което съм правил и правя, за да почистя рамките, а не да ги дезинфекцирам. Прекарването през восъкотопилката е достатъчна дезинфекция, поне според мен.

ПП вероятно не си ме разбрал, чак се чудя как така. Имах предвид, че на студено по-трудно (бавно) ще стане почистването, т.е. да се разтвори восъка и прополиса, останал по рамките.
    Добре, поемам всички вини, важно е Рости да вземе вярно решение.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Другата седмица ще я играя тая игра. Обещавам да заснема клипче. Давайте идеи и опит.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Като казах клип и се сетих че може и да има вече такива. Цъкнах туба и естествено руснаците са снимали яко. Почвам да ги гледам и после ще кача някой линк който ми направи впечатление.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Веднага попадение.
    https://youtu.be/LUVB_KIlV-M
    Супер.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Веднага попадение.
    https://youtu.be/LUVB_KIlV-M
    Супер.
    Да, наистина е супер, но много чисти ми се виждат рамките, преди слагането в горещата вана. Нека не те обезкуражавам, пробвай и си преценявай!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Не мога да разбера какво те притеснява остатаците от восък и прополис, тях пчелите си ги обират замазват рамките наново. Според мен им стига да ги минеш през парна восъкотопилка, поне при мен излизат добре. Ако не забравя утре ще ти снимам наколко рамки как изглеждат.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Не мога да разбера какво те притеснява остатаците от восък и прополис, тях пчелите си ги обират замазват рамките наново. Според мен им стига да ги минеш през парна восъкотопилка, поне при мен излизат добре. Ако не забравя утре ще ти снимам наколко рамки как изглеждат.
    Ами той колегата ( трябва да ми плаща за адвокат вече ) точно през парна ги прекарва. Та няма нужда от снимки- виждал е на живо.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цапат при ново обтелване ЯКО. При изпъване на теловете със зегето восък се трупа по зъбните колела и превърта и не се получава и ....... мамата
    Иначе пчелите ги изчистват в последствие перфектно.
    Имам някаква фобия към тея рамки от топилка и това е. Адски ме дразнят и само едни са по-дразнещи, нападнатите от молец.
    Прав си може и без почистване ама....... фобия.

Страница 37 от 41 ПърваПърва ... 273536373839 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •