Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 31

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен положението също е много зле в областта на ломбалните прешлени, всички от 2 до 6 имат протузии и боли постоянно. Десния крак и дясната ръка ме болят от окончанията на нервите които се прещипват, като октомври не можеше да се храня с дясната ръка толкова ме болеше. Хапчетата не помогнаха само раздразних корема та 3 месеца по болници едвам се закрепиха нещата и ми казаха повече ниакви лекарства за успокоение на нервните окончания. Та от октомври леко по леко упражненията на Норбеков + мой упражнения и в момента се чувствам много по добре, това няма да се оправи, но е друго. За колан използвам ластични само при по тежка работа, защото на всякъде ме предупредиха да не използвам колан защото изнежва и става по зле.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен положението също е много зле в областта на ломбалните прешлени, всички от 2 до 6 имат протузии и боли постоянно. Десния крак и дясната ръка ме болят от окончанията на нервите които се прещипват, като октомври не можеше да се храня с дясната ръка толкова ме болеше. Хапчетата не помогнаха само раздразних корема та 3 месеца по болници едвам се закрепиха нещата и ми казаха повече ниакви лекарства за успокоение на нервните окончания. Та от октомври леко по леко упражненията на Норбеков + мой упражнения и в момента се чувствам много по добре, това няма да се оправи, но е друго. За колан използвам ластични само при по тежка работа, защото на всякъде ме предупредиха да не използвам колан защото изнежва и става по зле.
    Адаш, аз имах същия проблем само че от стара травмата от падане, разместени прешлени долу в кръста и горе между плешките. Не можех да спя от болка в крака и колко инжекции отнесох не е истина, а хаповете ги хрупах като тик - так, но нищо не помогна. Във Велико Търново има един лекар траматолог, баща му лека му пръст беше чекръкчия. Навемето ми е намествал прешлените при падането. Преди 4-5 години си прецаках кръста отново, но като ми освободи прищипания нерв за 3 дена всичко отшумя. Не че съм излекуван и кръста ме боли пак понякога, особенно при по-дълго шофиране, но е друго като е освободен нерва. Още тогава баща му ми каза, че оправия няма, така ще съм си докато ми дойде времето да ме изкарат с краката напред, и че трябва да се пазя много, ама кой ли слуша.... Ако искаш мога да се поразтърся за телефон на лекаря, разбира си човека от работата...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И аз имам падане като дете от високо и съм оживял по чудо, тогава ми казаха че като порастна ще имам сериозни проблеми. Като малък бях много див и съм живял на ръба и сега си бера последствията, но няма връщане на зад

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Учил съм анатомия на човека като студент, и дисекции на човешки органи съм правил по упражненията. Затова можах много добре да разбера доктора, когато ми обясняваше какво ми има, как ще ме ремонтира и какви проблеми да очаквам в бъдеще. Та, тая работа с чакръкчиите е умряла. Като се пукне междупрешленния диск и изпусне течен хрущял под налягане около нерва, излизащ от прешлена, няма земна сила, която да е в състояние да го върне обратно. Когато ми се случи, щях да припадна от болки. С инжекции болката се успокои и докато ме закарат в легнало положение до София, ми мина, все едно не е било. Ако бях отишъл на чакръкчия, щях да казвам, че чудо е направил. Но на скенера се видя белята. Поради лошото място, на което беше хернията, ме оперираха, за да избягнат по-тежки последици след вкостяването на хрущяла. Но увредения нерв си остана така, изтръпналото стъпало на единия крак също си остана. Вдигна ли нещо тежко, веднага се влошава и ми напомня за опасността.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Бульон /Пача/ от свински крака и уши върши по-добра работа от цитираните лекарства.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Бульон /Пача/ от свински крака и уши върши по-добра работа от цитираните лекарства.
    И чесън, и чесън, че и ракийцата се намича мазно-мазно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Колагена,от сварени телешки кокали също е за предпочитане.

Автор
    Регистриран
    05.12.2013
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Коланите изнежват когато се носят постоянно, хубаво е човек да ползва такъв временно, когато вдига нещо тежко. Почти задължително е да не се седи с мокра тениска след работа защото много неусетно и бързо простиват мускулите. Йога е най-безболезнения и добър вариант, важно е да не оставите да се "вкаменят" ставите и дисковете. Трябва да се стегнат т.н. коремен корсет с подходящи и щадящи упражнения. Постарайте се да отделяте 30-на минути на ден за тренировки и се старайте да имате движение. Аз също имам проблеми и ако се застоя ставам като робот. Важно е когато имате подобрение да не се претренирате, всичко трябва да бъде с постепенни натоварвания и разбира се почивка.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от roxterox Виж публикацията
    Коланите изнежват когато се носят постоянно, хубаво е човек да ползва такъв временно, когато вдига нещо тежко. Почти задължително е да не се седи с мокра тениска след работа защото много неусетно и бързо простиват мускулите. Йога е най-безболезнения и добър вариант, важно е да не оставите да се "вкаменят" ставите и дисковете. Трябва да се стегнат т.н. коремен корсет с подходящи и щадящи упражнения. Постарайте се да отделяте 30-на минути на ден за тренировки и се старайте да имате движение. Аз също имам проблеми и ако се застоя ставам като робот. Важно е когато имате подобрение да не се претренирате, всичко трябва да бъде с постепенни натоварвания и разбира се почивка.
    Това е това е начина, мога да допълня масажи, балнеолечение и рехаблитация.

Автор
    Регистриран
    05.12.2013
    Пчеларски район
    Стара Загора
    Когато се прилага балнеолечение трябва да се знаят няколко неща. Най-важното е да не се прави в остра фаза на болка а когато най-силната болка е отшумяла. Много е важно къде точно ще се направи лечението - съставът на минералната вода. Обикновено на 2-3 ден се получава увеличаване на болката и доста хора се отказват, а не трябва. Отпускане и отшумяване на болката се наблюдава за различен период от време от всеки. В острата фаза на болка не се препоръчва топли нагревки и бани дори в къщи. Временно успокоява болката но след това следва ад... Топлото повишава кръвообращението в мускулите и нервите, нервите увеличават своя обем и се самопритискат. Мозъка получава сигнал за болка, той изпраща импулси към мускулите, които се свиват и притискат нервът още повече и така се получава един порочен кръг. За това е по добре хладки бани.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •