Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 31

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    08.01.2014
    Пчеларски район
    област Плевен
    Има го и момента, че когато носите постоянно колана, стабилизиращите мускули на пояса отслабват и това ви прави предразположени към травми по време на всекидневните ви задачи. Най-добре да тренирате кръста и пояса (коремните кускули, косите коремни мускули, еректорите на гърба...) и да се научите как правилно да вдигате тежко. Гърба трябва да не е извит като на котка когато вдигате, а точно обратното, леко като лък. Коремът задължително стегнат!

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Може смешно да ви се струва смешно, но като бивш спортист ще ви кажа аз какво правя.Загрявка 10-15мин.кръст китки,лакти всичко,доста помага почивки обезателно легнал.Много важно за почивките е да махате потната тениска личен опит По-добре е да закъснеете 1 час заради почивките,но съм убеден че ще се чуствате много по-добре след работния ден на пчелина.

Заслужил Автор
    Регистриран
    02.09.2016
    Цитат Първоначално публикувано от freelancer_bg Виж публикацията
    Има го и момента, че когато носите постоянно колана, стабилизиращите мускули на пояса отслабват и това ви прави предразположени към травми по време на всекидневните ви задачи. Най-добре да тренирате кръста и пояса (коремните кускули, косите коремни мускули, еректорите на гърба...) и да се научите как правилно да вдигате тежко. Гърба трябва да не е извит като на котка когато вдигате, а точно обратното, леко като лък. Коремът задължително стегнат!

Много правилни разсъждения колега.

Bobi-M9598,
    Явно си много богат, че да имаш средства да пълниш гушите на тез лъжливи търговци в болниците. Ако ти е проблем да се занимаваш с йога, тръгни поне на фитнес и повече наблягай на щангите.

И за да сте здрави, ето ви на български един от най-добрите материали в света, написан за проблемите на гръбнака. Не някой заблуден невролог, дето ще ви кара да си купувате скъпи химикалчета, а терапевката на английската кралица, с нея шега не бива.

Личното ми мнение. Болките в гърба и кръста се тушират най-бързо и за най-продължително време с йога.
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Варненски
    Колеги аз ползвам колан които го ползват щангистите.При мен ако го задържа примерноцял ден започва да се получава обратенефект тоест започва да ме боли кръста и за това го слагам само като пренасям тежки предмети като тенекии и пълни магазини а след това го свалям.
    Пробвал съм с еластичните колани но ефект никъкъв даже става по зле.
    Ако двама човека имат по една идея и нея споделят ще си останат само с нея но ако си я споделят и двамата ще имат по две.

Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2011
    Кинези терапията е едно трайно и безплатно решение.Преди време попаднах на книгите на Сергей Бубновси и по моему са мноого добри:https://www.janua-98.com/%D0%BA%D0%B...a-ne-e-prisada

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Имахме няколко теми назад във форума, с полезна информация. На първо четене, тази:

http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=2728
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен положението също е много зле в областта на ломбалните прешлени, всички от 2 до 6 имат протузии и боли постоянно. Десния крак и дясната ръка ме болят от окончанията на нервите които се прещипват, като октомври не можеше да се храня с дясната ръка толкова ме болеше. Хапчетата не помогнаха само раздразних корема та 3 месеца по болници едвам се закрепиха нещата и ми казаха повече ниакви лекарства за успокоение на нервните окончания. Та от октомври леко по леко упражненията на Норбеков + мой упражнения и в момента се чувствам много по добре, това няма да се оправи, но е друго. За колан използвам ластични само при по тежка работа, защото на всякъде ме предупредиха да не използвам колан защото изнежва и става по зле.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен положението също е много зле в областта на ломбалните прешлени, всички от 2 до 6 имат протузии и боли постоянно. Десния крак и дясната ръка ме болят от окончанията на нервите които се прещипват, като октомври не можеше да се храня с дясната ръка толкова ме болеше. Хапчетата не помогнаха само раздразних корема та 3 месеца по болници едвам се закрепиха нещата и ми казаха повече ниакви лекарства за успокоение на нервните окончания. Та от октомври леко по леко упражненията на Норбеков + мой упражнения и в момента се чувствам много по добре, това няма да се оправи, но е друго. За колан използвам ластични само при по тежка работа, защото на всякъде ме предупредиха да не използвам колан защото изнежва и става по зле.
    Адаш, аз имах същия проблем само че от стара травмата от падане, разместени прешлени долу в кръста и горе между плешките. Не можех да спя от болка в крака и колко инжекции отнесох не е истина, а хаповете ги хрупах като тик - так, но нищо не помогна. Във Велико Търново има един лекар траматолог, баща му лека му пръст беше чекръкчия. Навемето ми е намествал прешлените при падането. Преди 4-5 години си прецаках кръста отново, но като ми освободи прищипания нерв за 3 дена всичко отшумя. Не че съм излекуван и кръста ме боли пак понякога, особенно при по-дълго шофиране, но е друго като е освободен нерва. Още тогава баща му ми каза, че оправия няма, така ще съм си докато ми дойде времето да ме изкарат с краката напред, и че трябва да се пазя много, ама кой ли слуша.... Ако искаш мога да се поразтърся за телефон на лекаря, разбира си човека от работата...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И аз имам падане като дете от високо и съм оживял по чудо, тогава ми казаха че като порастна ще имам сериозни проблеми. Като малък бях много див и съм живял на ръба и сега си бера последствията, но няма връщане на зад

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Прочетох цялата тема.Чрез поста на колегата Ник искам да вмъкна или да ви предложа на всички имащи проблеми с дископатии,хернии от подобен род,парези и т.н. една рецепта от народната медицина,която няма да ви навреди,но сигурно ще ви помогне.Няма да ви излекува,но ще тушира големите болки които постепенно отзвучават.До следващото ваше неблагоразумие да възпалите нервните окончания и да охкате и псувате до възбог.
    Рецепта: 10 аспирина/обикновен/,12–15 орехови листа/напролет като спрат да нарастват/,1 л. първак/поне 80 гр./.
    Всичкото това се слага в бутилка и 15–20 дена престоява,като се разклаща 2–3 пъти на ден.От получената дрога/тинктура/ мажете болезнените места 2–3 пъти на ден/може и повече,не вреди/.
    Ник,само ти пишеш конкретно откъде започва проблема ти.Ако направиш рецептата и я използваш мажи обилно от 1 до 8 прешлен и следвай болката до върха на пръстите.Като казвам обилно имам в предвид следното–мажеш,изчакваш да изсъхне и пак мажеш.Използването на тинктурата не пречи на приема на лекарства,но не може да се разбере от кое ти се подобрява положението.
    Изпробвано от мои близки.Дано да ви помогне и на вас,че сте още много,много млади.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •