Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
Аз ползвах това и имаше ефект при мен. Ако има нещо по ефикасно дай линк ще е от полза на всички.
Нямам линк. От всичко прочетено и от съветите, които получих от опитни пчелари, разбрах, еднозначно решение все още няма. Успеха на мерките зависи от степента на поражение. Киселата среда не е благоприятна за развитие на гъби или плесени. С това си обяснявам препоръката за добавяне на киселина в сиропа. Заедно с подмяна на майката има регистрирани много случаи на спасени семейства. В същото време, при серьозно засегнати от варовито пило, същите мерки често не дават добър резултат или остават толкова, че не си заслужава риска от епидемия. Това са ми впечатленията. Един път съм имал варовито пило. Слабо засегната отводка. Без да сменям майката, само с кисел сироп се изчистиха. В ппследствие смених майката. Никъде не съм срещал мнение, че солта върши накаква работа в случая. Когато каза че си използвал натриев цитрат, изках просто да ти обърна внимание, че това е сол. Извинявай, предположих, че е неволна грешка. Щом ти върши работа, ОК.