Дъжд да вали, сняг да вали - лошо време да няма само!!...най ме е страх от лошото време, демек вятъра....адски духа вече повече от 24 часа, капаците са все още на местата си...миналата година единият от ураганите, които минаха през село, и един кошер даде фира..като го видях на земята и се втурнах да го закрепя - ЛР на 3 корпуса, колко жила отнесох в дъжда, майката се оказа премазана, не могли да си направят читава нова, придадох му там една роева, но много отслабна, и тъй си умря преди Коледа.
И при нас кофти вятър , през нощта уврътнях и само чаках да закарам децата на училище да хода да събирам капаци . За късмет всичко си беше по местата .
При този резкия дисбаланс в температурите може да се направи сравнение между полистиролните/полистиренните и дървените кошери, т.е. имат ли наистина полистиролните кошери такова голямо предимство в тази част на годината пред дървените?...и при такива повратни аномалии във времето.
Ако се сещате, някъде есента ви казах, че зимата ще е мека, макар, че имаше какви ли не сайтове, че ще е студена. Хайде да ви кажа какво ще е времето през март. След тези студени дни, които май не излязоха толкова студени ще започне затопляне и то осезателно. Ако позная............ами ще черпите.![]()
Ще черпя, ама кажи от коя дата ще е затоплянето че да си направя точно сметката?
Американците weather.com дават затопляне от 6-ти, а руснаците от gismeteo не дават затопляне и дори напротив към 8-ми март дават пак едни сериозни минусови температури. Ха сега да видим кой е по, по, най.
Мисля,че това няма да покаже реалната истина за различния материал на кошерите.Зависи какво е оставено в тези различни по материя кошери октомври–ноември месец.Като жива маса и подходяща храна за тази така наречена от мен ''жива маса''.След това идват още ред нещица,от които зависи как ще иззимува тази''жива маса''.Ама вие си ги знаете де,к,во да ви се натрапвам.
Моля се от сърце за всички които се страхуват от тази прогноза за трайно застудяване.А оптимистите тук дори подготвят резервни корпуси/фарар/ и магазини,че годината/сезона/ ще е плодовита/плодивит/.Другите ще използват освободените кошери за нови отводки.Така е винаги,в природата празно няма.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))