Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Хайдееее и аз съм в играта. Днес сложих 100 + питки и каталясах. Сега мишката бяга в ръката ми. Не че има нужда, но няма да изоставам от новостите, пък и -страх лозе пази. Кълбетата са добре, в предната част и към средата, на средните пити--като по учебник. Имаше няколко в ляво или дясно и само едно отзад, та му сложих питката в предния край. Всички са до таванката .Само едно ми изкара акъла, викам си -жертва, но като изтропах преградата ( тръгнах да гледам защо са умрели ) и се появиха. Малко е кълбето, на 3-4 р. ниско долу, но дано устиска. Половината нукове са изяли питката от хранилката на 100%, другите я привършват и получиха нова порция. Дали защото се зарадваха на мамбото, но като светна слънцето масово се облитаха. Красота. Останаха ми 8 рамковите, но те са с магазини пълни с мед, не вярвам да са го изяли. Ще почакат.
    пп. Бях писал за едно което спря пилото още в края на август, не съм гледал за пило, но кълбото му е добро.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Малко е кълбето, на 3-4 р. ниско долу, но дано устиска.
    Е ти пък 3-4р малко било, на някой хора масово са им така пчелите...

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от n.kostadinov Виж публикацията
    Е ти пък 3-4р малко било, на някой хора масово са им така пчелите...
    Незнам как звучи това горе ,може би по-точно ще е -около 3 междурамия. Аз си ги намирам добре моите семейства, но като гледам снимки на преливащи от пчели кошери, явно съм с ниски критерии.

пп. Гледайки и четейки се чудя за това, което пишеш. Даже си мисля, че тази година бизнеса с отводки ще е зле.

Ниската смъртност няма да повлияе на пазара на отводки. По скоро всеки ще го обърне на отводки вместо да вади мед, който в последствие да продава за без пари ако въобще успее да продаде..
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Ниската смъртност няма да повлияе на пазара на отводки. По скоро всеки ще го обърне на отводки вместо да вади мед, който в последствие да продава за без пари ако въобще успее да продаде..
    То и аз ще го обръщам на отводки, но кой ще ги купува.

Е това вече е проблем, при толкова кошери който се продаваха есента. Не мисля че и това ще е правилно решение, но ще поживеем и ще видим пък и има още зима, да не правим тънки сметки ..
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Знае ли човек ?
    Може друго да излезе .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Е това вече е проблем, при толкова кошери който се продаваха есента. Не мисля че и това ще е правилно решение, но ще поживеем и ще видим пък и има още зима, да не правим тънки сметки ..
    Прав си. Моите миналата година по това време си изядоха питките и гиберясаха. Това, което оцеля е развъдено и се надявам да се е селектирало.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Бургаските пчели/отводки ще трябва да се изпробват задължително, щом от пясъка и морето мед събират, представям си като ги докарам при мен, с 4-5 главни паши, поне по 100 кила мед средно от кошер...най-малко!

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Колега , почакай до края на април .
    Защо , всички от днес си правите прогнозите и сметките ?

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •