Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 400

Тема: ЗАХАР

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Здравейте!
    Цвекло не съм виждал от едно време като бях ученик сме ходили на бригада да чистим цвекло.Сега цвекло не съм виждам от години-кой сади вече цвекло.Всичката захар е вносна и тука само се пакетира.Всичката захар е трастикова.
    Поздрави:Цветан Димитров

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от freddie46 Виж публикацията
    Здравейте!
    Цвекло не съм виждал от едно време като бях ученик сме ходили на бригада да чистим цвекло.Сега цвекло не съм виждам от години-кой сади вече цвекло.Всичката захар е вносна и тука само се пакетира.Всичката захар е трастикова.
    Поздрави:Цветан Димитров

Имахме забра да садим цвекло от ЕС.Мисля , че миналата година отпадна и вече ще се сади.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Имахме забра да садим цвекло от ЕС.Мисля , че миналата година отпадна и вече ще се сади.
    При тази цена - едва ли...
    Виж ако има субсидийка нещо.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Не сме имали такава забрана. При договарянето за присъединяване нашите се съгласиха на малка квота производство цвеклова захар, мисля че нещо от порядъка на 3-4 хиляди тона беше, и около 200 хиляди тръстикова. В Европа отдавна имаше свръхпроизводство, а при нас 90-те години помните какви фактори играеха вече. И така 2006 или 7 година последно Захарни засяха под аренда 3-4 хил.декара цвекло и долу-горе по толкова в общини Г.Оряховица, Свищов и Разградско /през 80-те по 600000 декара/. Случи се суша, добив по тон, тон и нещо /Европата 6-7 тона/ и филмът свърши, не знам квотата дали я оправиха някак.
    Иначе сега около нас Молдова, Полша, Румъния, Сърбия произвеждат доста.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •