Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Разгънат преглед

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Ник, много се подвеждаш по моди и разни писанки. Почна да преценяваш кошери по прелките, да не отваряш с месеци, спря да стесняваш, почна да оставяш огромни количества мед и т.н. Нямаш стотици семейства, сърбят те ръцете да бачкаш и същевременно се подвеждаш че може без да се пипат. Това трудно се получава особено с нашата система кошери. С малко повече внимание и с твоя хъс можеш да постигнеш в пъти по-добри резултати. Колкото до питките в твоя случай съм почти сигурен че са хвърлени пари на вятъра. Тая година е мода да се храни още от 15 декември. Много хора ще ревът в март, че не има се развиват семействата.
    Замислих се тези дни, критикуваш моите методи на пчеларстване а не се ли замисли че може пък някой от твойте методи да не са правилни. Аз моя начин на пчеларстване не съм го прочел от никъде а съм го видял от метода проба - грешка, така че трябва да съм се подвел сам, даже не съм виждал никъде нещо подобно, в книгите има пролетни прегледи пък ротации и какво ли още не а аз осигурявам на пчелите спокойствие. Тази година имам 35кг. средно от кошер + 2 отводки от една паша, 2 отводки - 160лв, като го обърнеш в мед делено на 4.20 е себестойността на 38кг. мед. За мен е добре, винаги може и повече но здравето е най важно. Питките са сложени с цел, всичко е в плана за следващата година, искам да остане повече мед за да мога да имам повече медови пити за отводкие а в същото време имат запас над главата (кой знае може да помогне) а и аз съм спокоен понеже не знам кой кошер как е подредил запасите и кой колко има, защото от 15ти август от тези 15-20кг мед може да са 25 а може и 5. Малко вероятно но питката не пречи а може само да помогне а и не са скъпи.
    Това е моята гледна точка не казвам че е правилна но това го ражда моята дебела глава.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 09.01.2018 в 10:25.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •