Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 384

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Пчеларски район
    Добрич
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Днес се обадих на производителя на троянската боя за която питах. Телефона ми вдигна "шефа" и не останах никак очарован от разговора. Оказа се че нямат грунд за тези бои. Да съм разредил боя и да грундирам така, сякаш стена ще боядисвам. Останах с впечатление че тези хора въобще не са наясно на какво е подложен един кошер и съответно няма как да са направили подходящо здрава боя. Оказа се че не предлагат продуктите си в моя град което също говори кофти. Цената е добра,(6лв./кг) но може да се окаже автогол.

Сега започнах да проучвам боята за кошери на Нина-хим Марсел http://www.ninachim.com/products/Mar...ni-ko6eri.html
    Имат грунд за предварителна обработка. Видях ги в магазин. Грунда беше 3,30 лв. боята 7,20лв. Тази цена започва все повече да се приближава до Сократес и едва ли ще се вържа, но ако имате впечатления споделяйте.
    Благодаря.
    С тази боя имам боядисани 50 корпуса и от тях за три зими останаха не повече от 15 все още здрави, останалите се напукаха и олющиха като юфка, а от северната страна всички са мухъл, което показва че боята попива влагата.
    Спазил съм всички препоръки за инпрегниране и боядисване. Инпрегнанта и боята пръсках с пистолет по два слоя. Избрах я защото имах много за боядисване и ми се стори добър вариант.
    Дъната, магазините и капаците също са със същата боя но при тях нямам проблеми!

Автор
    Регистриран
    05.12.2013
    Пчеларски район
    Стара Загора
    rosty_sz Не съм работил с техни бои, но мога да споделя за силиконовите мазилки за външна топлоизолация - един от най-евтините продукти предлагани на пазара. С продукта се работи що годе лесно, на външен вид и здравина изглежда добре. Разходната норма, която дава производителя е завишена. Наблюденията са ми от 4-5 години. Най-добра цена имат в първи частен склад.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Повечето мнения за еко боите май са негативни, други са от опит 3-5г. Да ви покажа 20-30 годишни кошери , боядисани с боя за 3-5лв. , при технология : две ръце боя и освежаване след 10-15 г.

пп. Интересно защо rosty_sz не си кара със старата боя( някакъв -еко, био лак).

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    И аз бих пазарувал Сократес на 9лв.!

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Качвай го тоя сайт направо тук. Не съм чел да има забрана. Ако съм в грешка мода да ме поправи.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    А, настръхна ви косъма.
    Няма такава цена за сократес. Даже колорлака е 10лв.

Тънка лайсна тук : http://chechosan.bg/bg/Blazhna_boya_...rna-c275-p2987

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Днес времето беше горе-долу читаво и сефте взех боя на водна основа да боядисам някой корпус. Боята е Акрилатна водоразтворима за дърво(не знам какво означава това). Производител Универсал, Троян. 750мл -5лв. в железарията. Досега боядисвах с блажна боя, пак на Троян цена 4-4,50лв. От водоразтворимата съм доволен на пръв поглед. 2 ръце минах днес за един следобяд. Добре покрива, а и вероятно ще боядисам повече площ в сравнение с блажната. А и поема доста вода за разреждане. Взех и една кутия лак, също водоразтворим, на същата фирма, безцветен. Дали щото е безцветен, ама нещо не ми хареса как покрива и как изглежда после. Но пък лака пое мнооого повече вода за разреждане. Цената е 7,80лв/750мл. Ако лакирам кошери с такъв лак, вероятно ще взема някакъв цветен лак.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Днес времето беше горе-долу читаво и сефте взех боя на водна основа да боядисам някой корпус. Боята е Акрилатна водоразтворима за дърво(не знам какво означава това). Производител Универсал, Троян. 750мл -5лв. в железарията. Досега боядисвах с блажна боя, пак на Троян цена 4-4,50лв. От водоразтворимата съм доволен на пръв поглед. 2 ръце минах днес за един следобяд. Добре покрива, а и вероятно ще боядисам повече площ в сравнение с блажната. А и поема доста вода за разреждане. Взех и една кутия лак, също водоразтворим, на същата фирма, безцветен. Дали щото е безцветен, ама нещо не ми хареса как покрива и как изглежда после. Но пък лака пое мнооого повече вода за разреждане. Цената е 7,80лв/750мл. Ако лакирам кошери с такъв лак, вероятно ще взема някакъв цветен лак.
    Много я хвалят тази боя колегите (на Универсал), но за съжление по нашия край не се намира..... ако капваш по стотина грама от нея и в импрегнатора казват че ефекта бил още по добър относно покритие.....

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от галин Виж публикацията
    С тази боя имам боядисани 50 корпуса и от тях за три зими останаха не повече от 15 все още здрави, останалите се напукаха и олющиха като юфка, а от северната страна всички са мухъл, което показва че боята попива влагата.
    Спазил съм всички препоръки за инпрегниране и боядисване. Инпрегнанта и боята пръсках с пистолет по два слоя. Избрах я защото имах много за боядисване и ми се стори добър вариант.
    Дъната, магазините и капаците също са със същата боя но при тях нямам проблеми!
    Галине, за боята на Нинахим Марсел ли става въпрос или за троянската "универсал"?

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Искам да споделя много добрите си впечатления от употребата на Aqua Hochglanzlack. Добра защита и голяма покривност. Цената също е добра. Впечатленията ми са вече от 5-6 години. Ако някой се интересува и е затруднен с намирането мога да му дам координатите на представители в Пловдив.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •