Някой ползвал ли е термоизолационна боя?
Някой ползвал ли е термоизолационна боя?
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Хе-хе-хе-хе... Какви са свойствата на тази боя, интересно ми е? Между другото, има и боя, която е звукоизолираща.
Едни приятели нон стоп боядисват с фасаген. Думи нямам... Никога няма да посегна за такваз боя.
Рости, прав си. Не си заслужава да харчиш пари за боя, колкото за един кошер. Вариантът е да се мине на финландска система кошери, което спестява всички проблеми с гниенето на дървото.
Обаче... Обаче има една проста рецепта за боя за дърво, която е финландска и се състои от много евтини, натурални, природосъобразни и много достъпни материали. Според инфото в ру-нета, боята е дълготрайна, не се пука и защитава дървото перфектно. При проявен интерес, за да не си играем на думи, мога да дам рецептата.
Например "Тезолат". Има и доста други.
Какви са и свойствата прочети тук: ЦЪК!
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Упомената от мен рецепта за естествена боя за дърво. Рецептата я изнамерих преди три години в руски сайт и е финладска. Във Финландия такава боя широко се е използвала от населението за покритие на дърво, което пребивава на открито при всякакви климатични особености, а там шегата с влагата и студа не е малка.
1. Ръжено или пшенично брашно - 720 грама.
2. Зелен камък /железен сулфат/ - 1560 грама.
3. Готварска сол - 360 грама.
4. Сух пигмент /суха оксиден пигмент - боя, цвета е по желание/ - 1560 грама.
5. Вода - 9 литра.
Не съм си записал начинът на приготвяне, но е логично първо да се разтвори зеленият камък в затоплена вода, след това солта, след това брашното и накрая пигмента.
Предполагам вече ще е трудно да се намери оксидна боя на пазара, но мисля, че тя не е толкова важна, може спокойно да се използва оцветител за латекс.
http://www.lackprom.com/produkti/details/10/
Виж само разхода.![]()
Намирам ги, даже вече не ги и търся и няма за ги купувам даже на никаква цена, даже преправих 6бр. 12-стаци ДБл, като ги отрязах на височина на ЛР, защото за мен това е системата за ефективно пчеларство..даже купих и 6 рамкови нуклеуси ДБл и ги отрязах отдолу, за да ги преправя на ЛР за отводки..по 13лв ги купих....изобщо няма да ги боядисвам - с оригиналната соц. боя са..и отстрани са китвани с болкит аралъците...но и да има пролуки, пчелите ще ги заклеят.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))