Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 384

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Първите ми 10кошери ги боядисах със лак на фирма СИКЕНС-най-добрия от лаковете на пазара във България.Да скъп е около 15лв кутията но прочети колко покривна площ има,и като пресметнем за мен си заслужава.
    Тази годината новите ми кошери 30бр.реших да ги разнообразя откъм цветове и купих боя на фирма ЛЕКО ОРГАХИМ-АКРИЛНА,бял,зелен и червен цвят бях решил да правя кошери като знамето ни.Мисля че една кутия струваше около 7-7.50лв.Обезателно две ръце боядисване като след първата,със ситна шкурка да махна грапавото,само по моя преценка минах прелката 3-ръце стана като писта))Онзи ден бях на пчелина кошерите не са мръднали откъм боята засега нямам проблеми никакви.В момента новите кошери пак ще ги боядисам със Леко акрилна боя.

Забравих който има притеснения относно боите,да ползва лак на Сократес или Сикенс,години работя със тях и ги ползвам постоянно,гаражната м врата е дърво и ковано желязо на 6години със лак на сикенс,не е мръднала изобщо.Цената си заслужава.Дано съм помогнал на чудещите с какво да боядисат.Мислете за кошерите като къща правиш и боядисваш един път качествено
    Този пост е редактиран от Rado76; 05.01.2018 в 08:13. Причина: допълнение

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията

Забравих който има притеснения относно боите........
    Колегата няма притеснение за боите, а за парите.

пп. не си мерим боите, четете и по-назад.

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Че колко кошера колегата ще боядисва? Да се притеснява за парите,всяка боя среден клас е добра според мен,зависи от начина на боядисване.Аз не си меря боите или лаковете във форума,пиша с какво съм мацал кошерите си и наблюденията ми след това.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Аз със цел понижаване на производствените разходи, даже вече и не ги боядисвам кошерите - намирам стари и супер запазени 12-стаци ДБл от соц-а за по 25лв - 33-35мм дебелина, които са боядисани в синьо, само ги обгарям и ги заселвам...при ЛР-а, към която система си стремя - там вече, първо ги третирам с ленен безир, и после с обикновена боя на ЛЕКО естествено...русенските бои са най-квалитетните, както и русенският мед е най-еко!!!

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Аз със цел понижаване на производствените разходи, даже вече и не ги боядисвам кошерите - намирам стари и супер запазени 12-стаци ДБл от соц-а за по 25лв - 33-35мм дебелина, които са боядисани в синьо, само ги обгарям и ги заселвам...при ЛР-а, към която система си стремя - там вече, първо ги третирам с ленен безир, и после с обикновена боя на ЛЕКО естествено...русенските бои са най-квалитетните, както и русенският мед е най-еко!!!
    И от къде са тез запазени ДБ ?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Днес се обадих на производителя на троянската боя за която питах. Телефона ми вдигна "шефа" и не останах никак очарован от разговора. Оказа се че нямат грунд за тези бои. Да съм разредил боя и да грундирам така, сякаш стена ще боядисвам. Останах с впечатление че тези хора въобще не са наясно на какво е подложен един кошер и съответно няма как да са направили подходящо здрава боя. Оказа се че не предлагат продуктите си в моя град което също говори кофти. Цената е добра,(6лв./кг) но може да се окаже автогол.

Сега започнах да проучвам боята за кошери на Нина-хим Марсел http://www.ninachim.com/products/Mar...ni-ko6eri.html
    Имат грунд за предварителна обработка. Видях ги в магазин. Грунда беше 3,30 лв. боята 7,20лв. Тази цена започва все повече да се приближава до Сократес и едва ли ще се вържа, но ако имате впечатления споделяйте.
    Благодаря.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Рости , нещо да те учудва ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Днес се обадих на производителя на троянската боя за която питах. Телефона ми вдигна "шефа" и не останах никак очарован от разговора. Оказа се че нямат грунд за тези бои. Да съм разредил боя и да грундирам така, сякаш стена ще боядисвам. Останах с впечатление че тези хора въобще не са наясно на какво е подложен един кошер и съответно няма как да са направили подходящо здрава боя. Оказа се че не предлагат продуктите си в моя град което също говори кофти. Цената е добра,(6лв./кг) но може да се окаже автогол.

Сега започнах да проучвам боята за кошери на Нина-хим Марсел http://www.ninachim.com/products/Mar...ni-ko6eri.html
    Имат грунд за предварителна обработка. Видях ги в магазин. Грунда беше 3,30 лв. боята 7,20лв. Тази цена започва все повече да се приближава до Сократес и едва ли ще се вържа, но ако имате впечатления споделяйте.
    Благодаря.
    Аз ползвам таква боя и съм доволен, цветовете са хубави и се нанася лесно.
    Преди 2 години дадох 250 лева за Сократес и останах крайно разочарован, прехвалена работа.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Аз ползвам таква боя и съм доволен, цветовете са хубави и се нанася лесно.
    Преди 2 години дадох 250 лева за Сократес и останах крайно разочарован, прехвалена работа.
    По скоро ме интересува издържливоста?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията

Благодаря.
    Ха, ха... има шефове, които не знаят какво се произвежда в поверените им предприятия. Колкото и абсурдно да звучи това. Ето този тук май е един от тях.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •