Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 203

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Художествената литература, а и изобщо изкуството, е от най- значимите исторически източници - неразумно е да се пренебрегва. Това означава да пренебрегна най- общо казано мнението на обикновенния простосмъртен гърбещ се човек, а да взема предвид становището на .... пак най- общо казано Сюлейман Великолепни. Ами, че така след 100 години ще пишат как Костов, Царя, Доган, Станишев (да не ги изреждам всичките) и Бойко са спасили България от сигурна гибел, а Радой Ралин си е просто творец, какво написал не е от значение за историята. Това е вечното разминаване м/у де юре и де факто - историята, като съхранител на миналото, следва да отрази всички обстоятелства, а не избирателно да си затваря едното окото, защото тази история как нямало робство съответства изцяло на днешните обстоятелства, в които интелектуалната патология и политическата коректност са норма. Де юре българите може да не са били роби, но с това се изчерпва цялото им не- робство - де факто не само имането им, но и самите те принадлежат на империята, а имайки предвид, че завоевателя е с различна и верска, и етническа, и национална идентичност, си представям какви права са имали завоюваните и как въобще не са били роби. За да е обективна, историята трябва да разказва и двете истини, не само да се подчертава какви били българите по документи - документите на османския държавен апарат.

Робът бил онзи, който нямал права - а онзи, който има права само на хартия, какъв е щом не е роб?! Османците са си гледали само своя интерес, а правата на българите са им били от никаква до последна грижа - направили са с тях това, което са искали да направят, не са намерили за изгодно да ги продават по пазари за роби, не са ги продавали.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Художествената литература, а и изобщо изкуството, е от най- значимите исторически източници - неразумно е да се пренебрегва. Това означава да пренебрегна най- общо казано мнението на обикновенния простосмъртен гърбещ се човек...
    Значи, като сме гледали "Кръстникът", знаем какво е италианската мафия - едни готини доблестни пичове с патлаци и автомати, които раздават правосъдие. А всъщност? За хайдутите също романтика в литературата, а всъщност? Нарича се художествена измислица и се базира върху най-общи факти от историята, но все пак измислица на автора.Ако някой от участниците в троянските войни е можел да прочете "Илиада" на Омир, вероятно е щял да умре от смях. Историята, като всяка наука, се базира на факти и най-логичната им интерпретация. Оттам нататък е политическата, националистическата, идеологическата и прочее пропаганда, промиваща мозъците на масите от най-ранна детска възраст в съответствие с държавния /или партийния/ интерес. Още ли вярвате в неизбежната победа на комунизма по целия свят, с каквато пропаганда отраснахме?
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Аз такъв Кръстник не съм гледал.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Аз такъв Кръстник не съм гледал.
    E, що рекъл шопа : те такова животно нема.

Кръстникът“ (на английски: The Godfather) е роман на американския писател Марио Пузо. Публикуван е през 1969 г., а през 1970-а става световен бестселър. Според автора, произведението е създадено по спомени от собственото му детство, преминало в италианския квартал на Ню Йорк, САЩ.

Ама що ли Ставрев си губи времето с плътната маса от патриоти.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Уважаеми колеги, много е хубаво когато има разпалени дискусии. Обаче само на мен ли ми хрумва, че и не само етнически българи четат форума и темата. Няма да повтарям множеството квалификации и обиди по-горе, с които накърнявате достойнствата на хората, моля ви... Вярвам, че болшинството българи от турски произход живеят, работят и милеят за България. Едва ли са съгласни и приемат днешните имперски мераци на Ердоган и отдавна са забравили и не подкрепят Османското минало (щом са днес тук, а не на югоизток).Така, че разграничавайте турци и османци (нация останала в миналото)

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Иван_Барабан Виж публикацията
    Уважаеми колеги, много е хубаво когато има разпалени дискусии. Обаче само на мен ли ми хрумва, че и не само етнически българи четат форума и темата. Няма да повтарям множеството квалификации и обиди по-горе, с които накърнявате достойнствата на хората, моля ви... Вярвам, че болшинството българи от турски произход живеят, работят и милеят за България. Едва ли са съгласни и приемат днешните имперски мераци на Ердоган и отдавна са забравили и не подкрепят Османското минало (щом са днес тук, а не на югоизток).Така, че разграничавайте турци и османци (нация останала в миналото)
    Не ни промивай мозъците с "либерастия". Това което сме днес го дължим на стотиците години "присъствие". Дори писанията на наследниците на хаджи Иванчо Хаджипенчович ,(https://bg.wikipedia.org/wiki/Иванчо_Хаджипенчович) които днес ни плюят в душите дължим на това присъствие. Няма днешен българин в чийто род да не е имало жертва на това "присъствие".Числата сами говорят.България пада под турско робство с население колкото на Франция.Днес населението на Франция е несъизмеримо с нашето.Геноцид в продължение на векове над един народ.Това е присъствието на турците по нашите земи.
    Ако днес ние сме толерантни и търпим "либерастията" да ни промива мозъците, нашите и на децата ни това не значи , че утре някой нов султан Ердоган няма да хвърли башибозука върху жени, деца и старци.Башибозукът не е редовната армия, това са дедите на мирните днес съседи.Кръвта вода не става и ,който го забравя скъпо плаща.
    Когато една държава създава "пета колона " в съседните (ДОСТ) и претендира за промяна на граници , какво означава? Голямата опасност за българите, а и за лицемерна Европа е на границата ни.
    И стига "ибрикчийство".Дедите ни са умирали с гордо вдигната глава , а днес ни съветват как по добре да свалим гащи та да не дразним внуците на поробителите.
    П.П. Не е лошо да ни напишеш сметка по която да ти изпращаме жълти стотинки , та дано стигнат за "30-те сребърника", за които драпаш!
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Не ни промивай мозъците с "либерастия". Това което сме днес го дължим на стотиците години "присъствие". Дори писанията на наследниците на хаджи Иванчо Хаджипенчович ,(https://bg.wikipedia.org/wiki/Иванчо_Хаджипенчович) които днес ни плюят в душите дължим на това присъствие. Няма днешен българин в чийто род да не е имало жертва на това "присъствие".Числата сами говорят.България пада под турско робство с население колкото на Франция.Днес населението на Франция е несъизмеримо с нашето.Геноцид в продължение на векове над един народ.Това е присъствието на турците по нашите земи.
    Ако днес ние сме толерантни и търпим "либерастията" да ни промива мозъците, нашите и на децата ни това не значи , че утре някой нов султан Ердоган няма да хвърли башибозука върху жени, деца и старци.Башибозукът не е редовната армия, това са дедите на мирните днес съседи.Кръвта вода не става и ,който го забравя скъпо плаща.
    Когато една държава създава "пета колона " в съседните (ДОСТ) и претендира за промяна на граници , какво означава? Голямата опасност за българите, а и за лицемерна Европа е на границата ни.
    И стига "ибрикчийство".Дедите ни са умирали с гордо вдигната глава , а днес ни съветват как по добре да свалим гащи та да не дразним внуците на поробителите.
    П.П. Не е лошо да ни напишеш сметка по която да ти изпращаме жълти стотинки , та дано стигнат за "30-те сребърника", за които драпаш!
    По-каруцарски вероятно само Деси Чуколов би се изказал. Не познавам човек, който да няма приятел или познат от турски произход (за мен по-трудолюбивата част от обществото ни). Вероятно и вие зурлица имате - представете си как се изтъпанвате пред него и му казвате "ти си виновен, че сега не съм велика сила, че сега съм крадлив, беден, корумпиран, че сред дедите ми има страхливци и предатели, че сега не живея в Швейцария на балканите, че баща ми слезе от Балкана, обра мандрата, покани окупаторите, изби и интернира или разсели малкото зараждаща се интелигенция и заграби земите и фабриките на предприемчивите ... "за да ги подели с народа"."
    Какво ти е виновен скромния и обикновен българин с турски произход за мизерната ти комплексарщина.

За мен истината е такава: били сме по-слаби и са ни превзели, както франсетата са диктували 600 години какво ще става в Англия, както Великобритания, Испания, Португалия, Холандия, Франция и тн са завладявали и държали в робство 3/4 от света. Гърци и римляни също... Прабългарите, когато са експанзирали, също са подчинявали племена и народи и прочие и прочие.
    Просто и на нас ни е дошло времето, както няколко века преди това с Византийското робство, както и 45г Съветско робство...тва е!

А за либерализъм не ми и споменавай, защото дължим това което днес имаме като Европа на либерализма. А ти като искаш тоталитаризъм - поемай на изток ... ама досега не съм виждал опашка пред Руското посолство за виза, докато пред западните имаше. И не съм чул за нито един партиен вожд, функционер или поддръжник да си е пратил детето в Руски университет, всички са в "прогнилите Европа и Америка на либерастите и соросоидите"

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Да ти обяснявам ли, че според теб в България има планктон и имбецили, които чакат някой да им даде наклон на средния крачол. Например. Иии значи за мандрите и Балкана си съгласен, че ги е имало. Ама за турското робство са ни промивани мозъците. Пак например. Ай че не ми се занимава с...с такива дето нямат себеуважение като народ. И за последно да ти дам наклон-само си помисли в Турция например (ако) са били под робство-дали ще го отричат.

Автор
    Регистриран
    14.02.2015
    Пчеларски район
    Северозападен
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Да ти обяснявам ли, че според теб в България има планктон и имбецили, които чакат някой да им даде наклон на средния крачол. Например. Иии значи за мандрите и Балкана си съгласен, че ги е имало. Ама за турското робство са ни промивани мозъците. Пак например. Ай че не ми се занимава с...с такива дето нямат себеуважение като народ. И за последно да ти дам наклон-само си помисли в Турция например (ако) са били под робство-дали ще го отричат.
    Уважаеми Валентин Точков, моля да ми посочите къде съм написал, че е нямало робство. Естествено, че е имало ....само, че аз не съм сърдит на османците, че са ни победили и владяли. Победили са ни, пет века не сме могли да ги надвием и са ни "давали наклон на средния крачол". 100% съм сигурен, че ако българите са завладяли някой друг народ не биха се държали по различен начин (каму ли с друга вяра). Уважам всеки който заслужава да бъде уважаван, без значение дали е българин, турчин, руснак или патагонец ... ма някой да ме обвинява, че не уважавам сбор от хора (които не познавам) под общ знаменател - само защото са "нация" ... моля ви!?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Припомня ни човека. “Да се знае и помни...“ Както често са писали немалко Български писатели.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •