Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Тази тема вече почти не се говори за пчеларство, чудех се да пиша ли ама реших да се пробвам.
    Както казах по напред в темета бях голям мераклия на фарар даже това лято заселих 1вия си фарар, но после се разколебах и напролет мисля да го разформировам.
    Та да питам експертите в този модел, има ли как пчелар с болен кръст (това не се лекува) да гледа фарар, колко минимум ротации трябват и колко навеждане?
    Аз със 2 корпуса и 3 магазина почти изключих тези мероприятия!!!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Тази тема вече почти не се говори за пчеларство, чудех се да пиша ли ама реших да се пробвам.
    Както казах по напред в темета бях голям мераклия на фарар даже това лято заселих 1вия си фарар, но после се разколебах и напролет мисля да го разформировам.
    Та да питам експертите в този модел, има ли как пчелар с болен кръст (това не се лекува) да гледа фарар, колко минимум ротации трябват и колко навеждане?
    Аз със 2 корпуса и 3 магазина почти изключих тези мероприятия!!!
    Не се занимавай с тоя Фарар, не е кой знае какво. Нищо повече от другите. Ако искаш повече добив-смени си района.
    П.П. Щом те боли кръста, залагай лежаци и ще вдигаш само пити.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Не се занимавай с тоя Фарар, не е кой знае какво. Нищо повече от другите. Ако искаш повече добив-смени си района.
    П.П. Щом те боли кръста, залагай лежаци и ще вдигаш само пити.
    Не харесвам да работя с голяма рамка, гледал съм ДБ и съм видял колко неудобно е. И за района съм мислил, но 5 години работа и много пари отиват по дяволите. Направил съм цялостен ремонт на всичко, но това е друга тема. Иначе в момента моята система на работа не ми тежи, хванал съм цаката и всичко върви идеално, но съм мераклия на фарар от много време.
    ПС. Аз и сега вдигам само пити.
    И не ме интересува толкова добива, за мен здравето е по важно от парите, просто ми харесва фарара.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Аз на Дадан-блатите преди 2 седмици за пръв път им дадох по половин питка Апифонда(около 1,25кг), а на многокорпусните нищо - нарочно, да ги видя как ще се справят до началото на март без питки - зазимил съм ги с цял ЛР корпус с мед, би трябвало да им стигне до 10 март поне...преди 2-3 дни отворих ДБл да ги видя дали ги хапват - не са ги бутнали изобщо, явно си хапват от техния си мед.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Аз на Дадан-блатите преди 2 седмици за пръв път им дадох по половин питка Апифонда(около 1,25кг), а на многокорпусните нищо - нарочно, да ги видя как ще се справят до началото на март без питки - зазимил съм ги с цял ЛР корпус с мед, би трябвало да им стигне до 10 март поне...преди 2-3 дни отворих ДБл да ги видя дали ги хапват - не са ги бутнали изобщо, явно си хапват от техния си мед.
    Адаш, цял корпус с мед ще им стигне, но на акацията още ще вадиш от него кристализирал. Освен, ако след 10 март не разпечатваш от него, вместо да храниш със сироп.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •