Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Първо: говорим за средата на май.
    Второ:говорим за излюпване на 100 000 пчели без да им идва на ума да се роят.
    Трето: спомняте ли си от къде тръгна разговора? От изваждането на едни маломедни пити ЛР ПИТИ. Янчо е със фарар, а едва ли не заяви че е безсмислено и почнахме да спорим трима човека от три различни края на БГ с различни цели в пчеларството, с различни системи кошери и т.н. Спора беше безсмислен от самото начало и се закачах да става раздумка ама Янчо като ги почне тез приказки дето само навива младоците и те се множат вместо да намаляват и .......
    И ти си мислиш,че си прав, но да ли найстина е така?

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    И ти си мислиш,че си прав, но да ли найстина е така?
    Янчо аз подържам твоята теза и тази на Юри за много мед тази година за да има за напролет за развитие на семейството.И си мисля че обяснението е в расата не че сме с някой породисти ама май и не сме баш с мелези както ни убеждават.Май няма и търтиеви сборища и май си се заплождат в и около пчелина. Та затова ако нямаме мед напролет няма и пило. И предполагам че Рости и други които казват че стария мед напролет е проблем /и той наистина е проблем ако има нектаропоток/ то те са вкарвали и пчели дето си правят пило и без запас от мед и не вярвам че са го стимулирали това нещо със захарен сироп щото ако няма прашец все тая. Не може семейство хем да прави пило хем да ходи за нектар едновременно със 100% ефективност.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Янчо аз подържам твоята теза и тази на Юри за много мед тази година за да има за напролет за развитие на семейството.И си мисля че обяснението е в расата не че сме с някой породисти ама май и не сме баш с мелези както ни убеждават.Май няма и търтиеви сборища и май си се заплождат в и около пчелина. Та затова ако нямаме мед напролет няма и пило. И предполагам че Рости и други които казват че стария мед напролет е проблем /и той наистина е проблем ако има нектаропоток/ то те са вкарвали и пчели дето си правят пило и без запас от мед и не вярвам че са го стимулирали това нещо със захарен сироп щото ако няма прашец все тая. Не може семейство хем да прави пило хем да ходи за нектар едновременно със 100% ефективност.
    Атакааа, ей това последното му убягва на Янчо. Пак казвам - сбъркал е района(темата от форума), в който развива теорията си!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Атакааа, ей това последното му убягва на Янчо. Пак казвам - сбъркал е района(темата от форума), в който развива теорията си!
    Така да бъде, виновен съм. Бях решил да направя някой друг клип пролетта как се развиват, но няма смисъл.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Така да бъде, виновен съм. Бях решил да направя някой друг клип пролетта как се развиват, но няма смисъл.
    Защо се докачаш? Аз също не ти отричам постиженията, но то е строго индивидуално за твоя район, в който гониш единствена паша - мана. Аз обаче гоня четири паши - основни.И аз ако имам една паша, не пчели ами кълбета назад ще правя, за да я хвана. Може и по- големи колонии с пчели да развия, но... За това ти казах, че твоята технология не е удачна при нас, освен ако не търся единствено производство и реализация на отводки, майки и др.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Защо се докачаш? Аз също не ти отричам постиженията, но то е строго индивидуално за твоя район, в който гониш единствена паша - мана. Аз обаче гоня четири паши - основни.И аз ако имам една паша, не пчели ами кълбета назад ще правя, за да я хвана. Може и по големи колонии с пчели да развия, но... За това ти казах, че твоята технология не е удачна при нас, освен ако не търся единствено производство и реализация на отводки, майки и др.
    Както ти казах, надявам се догодина да се пробвам на няколко паши(на кооперацийте), живот и здраве ако успея се надявам на рапицата поне едни 40 кг да извадя ако отдаде време, а до края на годината поне 100 . Малко съм алчен, ама с яденето идва апетита. Все си мисля, щом в момента вадя 50 кила средно в тоя калпав район, би трябвало да изкарам поне 100 кг от земеделски район

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Както ти казах, надявам се догодина да се пробвам на няколко паши(на кооперацийте), живот и здраве ако успея се надявам на рапицата поне едни 40 кг да извадя ако отдаде време, а до края на годината поне 100 . Малко съм алчен, ама с яденето идва апетита. Все си мисля, щом в момента вадя 50 кила средно в тоя калпав район, би трябвало да изкарам поне 100 кг от земеделски район
    Искрено ти го желая да постигнеш целите си, но....преди много време го казах и на Матеев: в задачата с пчелите винаги има още неизвестни, за които не предполагаме.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Защо се докачаш? Аз също не ти отричам постиженията, но то е строго индивидуално за твоя район, в който гониш единствена паша - мана. Аз обаче гоня четири паши - основни.И аз ако имам една паша, не пчели ами кълбета назад ще правя, за да я хвана. Може и по- големи колонии с пчели да развия, но... За това ти казах, че твоята технология не е удачна при нас, освен ако не търся единствено производство и реализация на отводки, майки и др.

Технологията на Бат Янчо е подходяща , ами системите ни са калпави за нея.За да я ползваме трябва бая и хамалогия да добавим.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена

Всички пишем година с година не е еднаква,а не може ли в тоя регион системата на Бат Янчо да е най подходяща?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Гоше, искаш да кажеш, че при Друмев, Румен, Мирослав( колегата от софия) и не знам още колко други се получава, а при другите не? И за това са виновни пчелите?

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •