Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1434

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Бъркаш някъде тогава, но незнам къде.
    Защо да бъркам като всяка година вадя най много мед от всички пчелари в района. Просто е такъв района.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Манол, да си върне наградата ВЕДНАГА.
    Не цар на пчелите ами направо БОГ тоз Янчо бре.
    12-15 дб пити пило и няколко страници писанки без никой да се усети че това няма как да стане. 12-15 средно 13пити. 13 пити имат 13х8400 килийки = 109 200 / 21 дена
    5200 яйца на ден БОГ не ами БОГ.
    Ясно е че не всички килйки са с пило но за да постигнем максимално възможното яйцеснасяне трябва резултата да го намалим на половина и то става смешна работа. Освен това с 2500 яйца на ден снасят само някои майки (отличничките ) а те са процент от майките в пчелина. Така че Янчо ...... посмали малко.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    12-15 дб пити пило и няколко страници писанки без никой да се усети че това няма как да стане. 12-15 средно 13пити. 13 пити имат 13х8400 килийки = 109 200 / 21 дена
    Ясно е че не всички килйки са с пило но за да постигнем максимално възможното яйцеснасяне трябва резултата да го намалим на половина и то става смешна работа. Освен това с 2500 яйца на ден снасят само някои майки (отличничките ) а те са процент от майките в пчелина. Така че Янчо ...... посмали малко.
    Предполагам говори за работа с 2 майки защото беше споменал че работи така.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Предполагам говори за работа с 2 майки защото беше споменал че работи така.
    Двусемейно прилагам само в определени моменти, както и трисемейно.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Пило, пчели, мед. Още не мога да им схвана взаимовръзката. Не че нещо, ама ако ви кажа, че рекордьора ми досега в пчеларството е ДБ8. С една майка, и без да осеменява в магазините. Едва ли някой ще ми повярва.

Наблюдател
    Регистриран
    29.12.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Пило, пчели, мед. Още не мога да им схвана взаимовръзката. Не че нещо, ама ако ви кажа, че рекордьора ми досега в пчеларството е ДБ8. С една майка, и без да осеменява в магазините. Едва ли някой ще ми повярва.
    В 12ДБ рамков кошер ограничен с преградна дъска на 7 рамки, напълни и двата магазина с мед. Магазините ги завъртах по два пъти.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Радо79 Виж публикацията
    В 12ДБ рамков кошер ограничен с преградна дъска на 7 рамки, напълни и двата магазина с мед. Магазините ги завъртах по два пъти.
    При Янчо нещата стоят малко по по друг начин, но трябва да усетите начина му и тогава ще го разберете.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията

А, топло, топло.... Аз отдавна се каня да ви питам една задачка. Може ли кошер с 20 000 пчели да донесе повече мед от кошер с 50 000 пчели?
    15 рамки, 20 рамки, двумайчино, тримайчино.... другаде е заровено кучето.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    А, топло, топло.... Аз отдавна се каня да ви питам една задачка. Може ли кошер с 20 000 пчели да донесе повече мед от кошер с 50 000 пчели?
    15 рамки, 20 рамки, двумайчино, тримайчино.... другаде е заровено кучето.
    Може. Сигурно ще питаш и как ще стане?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    И после защо не пиша? Гошето 1974 беше качил статий, където казват точно тези цифри който цитираш, ама изследванието е за цялата година и са изкарали усреднено колко снася една майка. Изкарай сега от твойте сметки 30 дена поне без грам пило, прехвърли малко цифри от есента към пролетта, защото есента снасят по малко и пак го изчесли, поне си по сметките.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •