Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 74 от 144 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 731 до 740 от общо 1434
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    То и аз така правя, като видя че времето се скапе и прецака акцията-минавам на двукорпусен ДБ до слънчогледа. Нищо сложно.
    (не че имам много акация, тая година по 7-8кг средно, но пак беше кофти времето).

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Пчелите имат два големи инстинкта, за размножение (роене) и за запасяване с храна. Пчеларя трябва да кара малко на зиг-заг между двете.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Не си ме засегнал, защо трябва да се сърдя, просто на няколко пъти ти казвам някои неща, но отсичаш веднага, при мене е така, това ми стига. Защо тогава аз да си блъскам главата в твоята стена която си създал сам? Прочете ли какво писа Юри? Меда му излиза на 2 лв себестойност, защо да не го продаде на 4 лв това са 100% печалба. За твоя край на този слънчоглед не трябва да падаш под 50 кг средно от кошер, поне така си мисля аз.
    Еми като съм го пробвал многократно и не става какво да ти кажа. А за печалбата си прав, аз обичам всичко да е перфектно и красиво и хвълям много повече пари от колкото трябва. За добива вече зависи от времето.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Ей, мушмурок Аз много добре знам принципа на Мечо пух, нооо това за което говориш не е осъществимо на всякъде. Рапицата започва 10-15 април, следва акацията, а често пъти се застъпват. В края на май, началото на юни семействата отслабват, защо ли?
    Защо ли? Не е ли защото са се блокирали в корпуса за пило с мед и майката е била принудена да снася по малко, защото няма място и това дава отражение след 1 месец? Пък може и да бъркам, знам ли, ама вече от различни места в страната казват, че се получава. Това е малко като влагата при мен винаги е към 90% заради морето ама нямам конденз в момента в кошерите

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Добива...
    По спомен за последните 4г.
    2014г- 22кг.
    2015г-58кг
    2016г-29кг
    2017г-63кг
    Начина на работа е един и същ.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Еми като съм го пробвал многократно и не става какво да ти кажа. А за печалбата си прав, аз обичам всичко да е перфектно и красиво и хвълям много повече пари от колкото трябва. За добива вече зависи от времето.
    Бъркаш някъде тогава, но незнам къде.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Нали каза че правиш по 3 магазина. 3 магазина десетаци трябва да са към 50 кила мед.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Добива...
    По спомен за последните 4г.
    2014г- 22кг.
    2015г-58кг
    2016г-29кг
    2017г-63кг
    Начина на работа е един и същ.
    До 2013 год 15-20 кг от кошер
    След 2013 год, промяна в кошерите и технологията 40-50 кг от кошер, максимум 70 кг
    2017-54 кг средно

Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Аз да кажа: Моите мелези са като на Рости! Отварял съм кошера има пити с пило мед, няма. Досега не съм имал, семейство което да не гледа пило, защото меда е под 6-8кг. Няколко години заради сушата, само с питки са ми приживявали, без никъкав запас от мед.
    Вълчо, това едва ли някой ще го отрече, поне не и аз. Но ти сравни ли тези кошери, с кошери с много мед и голям обем, при същите условия? Ако имаш възможност опитай и сам ще видиш коренна разлика.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Вълчо, това едва ли някой ще го отрече, поне не и аз. Но ти сравни ли тези кошери, с кошери с много мед и голям обем, при същите условия? Ако имаш възможност опитай и сам ще видиш коренна разлика.
    Юрий, ако може да напомня за четвъртия. Провай догодина с него и виж за разлика с другите.

Страница 74 от 144 ПърваПърва ... 2464727374757684124 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •