Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 184

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Хубаво нещо са нуковете, много помагат, особенно като ги изимиш. Ей тая година изимихме 2 седем ракови. Пролетта пчелите от единия отидоха в празен кошер, но в другия си останаха там. Що рамки с пило съм дръпнал от него до края на април не е истина. После бащата само му прави магазини от фибран, тип 10 минутки. Преди липата, тази пъцикня имаше и в единия магазин 5 рамки пило. Плодника не съм го и поглеждал. Завърши слънчогледа с 3 магазина мед, и от плодника още 4 пълни рамки съм извъртял. Значи малко му дошли магазините... Е няколко думи: фабрика за пило и пчели, без кой знае какво усилие от страна на пчеларя, че и мед даде доволно. Зазимих го на 6 рамки с пчела.
    Цял живот съм си мислил, че меда го носят пчелите а не кошерите, а то какво излезе.

За колеги със 100+ кошера е нормално да няма смисъл, но за такива като мен с 50-60 са си помощ и то доста голяма.
    Той Атанасов с 305 кошера ама пак търси на хляба мекото
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Той Атанасов с 305 кошера ама пак търси на хляба мекото
    Ей туй па кво беше.

пп.Само 130 са.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ей туй па кво беше.

пп.Само 130 са.
    Може да имаш двойник ако е така, моля за извинение.

http://babh.government.bg/uploads/Fi...elini%20v5.pdf

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Може да имаш двойник ако е така, моля за извинение.

http://babh.government.bg/uploads/Fi...elini%20v5.pdf
    Не е двойник, а някой съименник. Около Карнобат се среща доста често. По време на войната в едно село чули, че са убили един Чанко и половината село -ревнали.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цял живот съм си мислил, че меда го носят пчелите а не кошерите, а то какво излезе...
    еми явно си живеш/я/ в заблуда ....

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    еми явно си живеш/я/ в заблуда ....

Аааа, не съм в заблуда. Някои хора минаха през много системи и накрая се увериха, че наистина меда го носи пчелата а не кошера.
    Най-добрата цялостна система за работа с нуклеуси е на Майкъл Палмър.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    От 2 години работя с помощни и за мен това е много полезно без значение бройката. Трябва ти пило, имаш го, трябват ти майка също.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    От 2 години работя с помощни и за мен това е много полезно без значение бройката. Трябва ти пило, имаш го, трябват ти майка също.
    Нямам против начина ти на работа, а просто да раздвижим темата. За какво ти е пилото например? Аз знам отговора, но нали казах по горе, че да разберат и тези които не знаят.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Нямам против начина ти на работа, а просто да раздвижим темата. За какво ти е пилото например? Аз знам отговора, но нали казах по горе, че да разберат и тези които не знаят.
    Ако ми трябват прясно пило да проверя дали някой кошер има майка взимам от тях. Всичкото запечатано пило взимам от тях преди основната паша и го слагам на основните семейства.
    Взимам пило когато правя отводка и не стигнат рамките. Ако забележа някой основен кошер останал без майка направо му придавам цяло помощно семейство и не губя този месец в който ще се оплоди новата майка. Това се сещам на момента, но и за друго ги ползвам, и не притеснявам основните семейства а ги оставям да си работят.
    Преди да започна с помощните винаги 1/3 от кошерите изпускаха пашата, тази година от 43 кошера 42 работиха на слънчогледа а за последния вината беше моя, просто направих лоша преценка.
    Това са ми помощните семейства които са отделно от кошерите, иначе ползвам и помощно семейство на самия кошер като обръщам входа на помощното семейство на 180 градуса и след това преди пашата задължително обединявам.

Наблюдател
    Регистриран
    07.05.2016
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Ако ми трябват прясно пило да проверя дали някой кошер има майка взимам от тях. Всичкото запечатано пило взимам от тях преди основната паша и го слагам на основните семейства.
    Взимам пило когато правя отводка и не стигнат рамките. Ако забележа някой основен кошер останал без майка направо му придавам цяло помощно семейство и не губя този месец в който ще се оплоди новата майка. Това се сещам на момента, но и за друго ги ползвам, и не притеснявам основните семейства а ги оставям да си работят.
    Преди да започна с помощните винаги 1/3 от кошерите изпускаха пашата, тази година от 43 кошера 42 работиха на слънчогледа а за последния вината беше моя, просто направих лоша преценка.
    Това са ми помощните семейства които са отделно от кошерите, иначе ползвам и помощно семейство на самия кошер като обръщам входа на помощното семейство на 180 градуса и след това преди пашата задължително обединявам.
    Колега, колко време преди пашата слагаш запечатаното пило, и колко преди пашата обединяваш и налиташ? И след приключване на пашата отнемаш ли рамки да не се изроят?
    Благодаря.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •