Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 170

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Цитат Първоначално публикувано от malkia.sandanski Виж публикацията
    Това, което е на български ти ли си го превеждал или някоя издателска къща?
    Превода е мой. Някой по-знаещ езика е добре да си каже мнението, може да съм сгрешил някъде.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    "Кошер с осигурено адекватно складово пространство и приемлива височина е необходимото условие за колониите, за да могат да съберат 500 паунда / 225 кг./ мед. Подобен добив не е необичаен за две-майчините колонии. "

Напред Фарара е слънце! Толкова мед, ко ша го прая.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Напред Фарара е слънце! Толкова мед, ко ша го прая.
    Толкова мед, НО! без толкова паша и без толкова инвентар, и без толкова работници - няма как да имаш, само с единия фарар и двете майки.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    21.11.2014
    Пчеларски район
    с.Близнаци, Община Хитрино, Област Шумен
    Защо не се напънеш и да прочетеш написаното от Фарар, ами искаш някой да ти обяснява точките и запетайките в пчеларството.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Описаната технология е доста сложна. Изисква сериозно количество инвентар,а определено резултатите няма да са 200+ кг. от кошер. Преведеното книжле на Фарар съм чел няколко пъти и ми прави впечатление, че методите описани в нея както сега представения ни метод не са за нашите условия. Специално такъв подход към двумайчиното не съм имал и не мога да твърдя със сигурност, че няма да заработи така както е описано, но имам сериозни резерви. На всички които ще опитат УСПЕХ.

Цитат Първоначално публикувано от Георги Куров Виж публикацията
    Превода е мой. Някой по-знаещ езика е добре да си каже мнението, може да съм сгрешил някъде.
    С уважение за труда, който си положил, за да го преведеш и още по-голямо уважение за това, че го качи тук и всеки може безплатно да го изтегли. Има някои неточности, но мисля, че тези които разбират от пчели ще ги разберат и няма да се объркат. Ако е начинаещ тогава може да му стане малка каша при четенето, но то ако начинаещ се опита да работи по този начин сигурно ще стане каша. Който не чете оригинала на английски, а само текста на български, ако има моменти които не разбира, може да ползва речник и да си ги уточни от оригинала на Фарар.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •