Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 170

Преглед на хибрид режима

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Същата смъртност почти както другите.Аз не мога да споделя много защото моите са с дебилина 2,5 см и мога да те подведа.
    Ако си мислиш, че дебелината на стените има някакво значение за зимуването, значи се лъжеш. Със същия успех пчелите биха зимували и в кошер от фазер или от ламарина например.

От температурна гледна точка 2-3 cm дърво подобрява външната температура с не повече от 1 градус, така че кошера изпълнява всякаква друга роля, но не и ролята на топлоизолатор при отрицателни външни температури.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Ако си мислиш, че дебелината на стените има някакво значение за зимуването, значи се лъжеш. Със същия успех пчелите биха зимували и в кошер от фазер или от ламарина например.

От температурна гледна точка 2-3 cm дърво подобрява външната температура с не повече от 1 градус, така че кошера изпълнява всякаква друга роля, но не и ролята на топлоизолатор при отрицателни външни температури.
    Биха изимували вероятно и в тенекия от сирене, но как биха се развили на пролет?
    Ако идеята е само да изимуват проблемите не са толкова много.
    Аз имам поглед върху разликата в изимуването във фибран 8 рамков с дебелина 2 см и Дадани 10 рамкови с дебелина 2,5 см.
    Ами фибрана плаче да правим отводка от него, а Дървните сега се окопитват...
    Супер важно според мен е в какво зимува семейството, и дървен съндък с по дебели стени би допринесъл за по лесно изимуване според мен.
    Идеята ми на горните постове не е толкова дали ще изимуват, колкото как изимуват и после как се развиват лежаците спрямо другите системи.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •