Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 253

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тук пак ще се съглася с теб прав си,но ако в държавата всичко е ок.Аз се осигурявам два пъти, а където и да отида си плащам като поп.С 36 кошера трябва да се регистрирам като ЗП защото кмета има наредба само за 10 броя свободно.Само това за глада не мога се съглася с теб 36х500лв си е добър доход, но това е друга тема.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    36х500лв си е добър доход.
    Това сега, ако го прочетат и непчеларите, бройката на пчелините току-виж се удвоила.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Това сега, ако го прочетат и непчеларите, бройката на пчелините току-виж се удвоила.
    Особено ако мярнат и твоя пост, за стратегията с бурканите.

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Аз лично и за пенсията съм леко песимистичен, понеже нашата пенсионна система е "солидарна" както се казва, т.е. тези, които работят и внасят осигуровки, изплащат/заработват пенсиите на пенсионерите към днешна дата....а за втория/третия и сександокустия Частен пенсионен фонд/стълб - много съм песимистично настроен, инфлацията ще е изяла всичко в тези, които не са фалирали....а дали ще има пенсии за нас след 25-30г. всеки да си направи добре сметката, с оглед на демографския срив, емиграцията, и кой ще остане да работи за нашите пенсии след 25г.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    ..а дали ще има пенсии за нас след 25-30г. всеки да си направи добре сметката, с оглед на демографския срив, емиграцията, и кой ще остане да работи за нашите пенсии след 25г.
    Пенсии ще има след 25-30г., но за някои. Само за късметлии, защото тогава ще се пенсионират на 75 г.

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Има едни 10 000 така наречени ДЗС-та (дребни земеделски стопани) със средно по 30 дка. или 300 000 дка. общо. Новите осигуровки + данъка правят 2000 лв годишно. Някой може ли да каже с какво се изкарват минимум 2000 + разходите и амортизациите от 30 дка. На тези хора им предстои да направят избор....

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Има едни 10 000 така наречени ДЗС-та (дребни земеделски стопани) със средно по 30 дка. или 300 000 дка. общо. Новите осигуровки + данъка правят 2000 лв годишно. Някой може ли да каже с какво се изкарват минимум 2000 + разходите и амортизациите от 30 дка. На тези хора им предстои да направят избор....
    Не 2000 - трябва да изкарат 15 000, ако искат тези само тези 30 дка да ги изхранват. Ако е невъзможно - тези 30 дка се превръщат или в работа в свободното време /както кошерите за повечето от пчеларите/, или дават земята под аренда в уедрените стопанства. Друг е въпроса, ако държавата е решила да има политика, позволяваща съществуването на земеделски стопанства с 30 дка. Тогава да си ги подпомага целево, но без да поставя неравноправни условия в общите правила, на които всички останали сме подчинени.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Аз лично и за пенсията съм леко песимистичен, понеже нашата пенсионна система е "солидарна" както се казва, т.е. тези, които работят и внасят осигуровки, изплащат/заработват пенсиите на пенсионерите към днешна дата....
    Е, това е грубата реалност, колкото и да не ни се иска. Налага се, няма как другояче. Иначе какво, да оставим пенсионерите да умрат от глад ли?

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Няма нужда да умират от глад при все това че те са нашите родители, НО мисля че е редно всички вноски към държават да влизат по лични партиди, а не да утиват в кюпа. Да попитам като посетя в болница какви права имам повече от магала който никога не е внасял лев?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Няма нужда да умират от глад при все това че те са нашите родители, НО мисля че е редно всички вноски към държават да влизат по лични партиди, а не да утиват в кюпа. Да попитам като посетя в болница какви права имам повече от магала който никога не е внасял лев?
    Тъй де, в кюпа, за да има за сегашните пенсионери. За нас после кой ще внася, засега е загадка. Алтернативата е двойно увеличение на осигуровките - да внасяме и за нас, и за сегашните пенсионери. То аз на сегашните едва издържам, ако се увеличат рязко, край на играта. Скоро някой каза по радиото, че бюджета за пенсии надвишава тези на отбраната, МВР, здравното и просветното министерство, взети заедно. Сами си правете сметката за какво става въпрос. Колкото до здравното обслужване - и там е див популизъм, ама я пробвай да оставиш някого да умре на улицата, защото не си бил платил осигуровките! В тази област искаме за всички да има най-съвременно здравеопазване, но се сравняваме с държави, чиято производителност на глава от населението е поне пет пъти колкото нашата, а от здравеопазването им не се краде в такива мащаби. Илюзии и народопсихология. А темата е за земеделски производител, да не я разводняваме.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •