Тук ще се съглася с теб, но ако имаш 36 кошера и 360 справедливо ли едни и същи осигоровки да плащаш?
Тук ще се съглася с теб, но ако имаш 36 кошера и 360 справедливо ли едни и същи осигоровки да плащаш?
Да, справедливо е, защото от това зависи само твоята пенсия, твоето здравно обслужване и твоето обезщетение за безработица. С 36 кошера ще умреш от глад, ако чакаш само на тях да те хранят, а пък с 360 няма да плащаш само осигуровки, а ще ти се натресат куп други неща, защото оборота ти вероятно ще надмине определени граници. В нашата държава укриването на доходи с цел избягване плащането на данъци и осигуровки върху тях е национален спорт, просто мащаба при отделния човек и при големите фирми е различен. Да не се разбира, че аз правя нещо по-различно от всички останали, не съм от ангелите.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
За пенсията съм съгласна, но бихте ли казали кое точно от здравното обслужване зависи от размера на осигуровките? За обезщетението за безработица няма да коментирам - земеделските производители не се осигуряват за този риск. Колкото за минималния осиг.доход на ЗП: не съм убедена, че увеличаването на минимума е по-лошо от задължението за годишно изравняване на осигуровките на базата на реалния доход. Ако месечната вноска ви се струва висока, просто не се осигурявайте през всичките месеци
Не се осигуряват, защото са избрали да не го правят. Ако поискат, могат да си регистрират фирма, на която да са управители с договор за управление и да си внасят осигуровките за безработица. Ако един ден палачинката се обърне и загубят поминъка си, ще имат право на обезщетение за безработица. Така са всички останали собственици на фирми, рискуващи постоянно всичко, което имат, да изчезне при лош късмет или внезапна болест.
На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
"Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))