Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Майката снасяше яйца, даже и по две три в килийка, но после не го запечатваха. За това положение ще чакам обяснение от опитните.
    Това, което си написал е достатъчно показателно, че семейството е станало търтовка.

Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Това, което си написал е достатъчно показателно, че семейството е станало търтовка.
    И аз си го обясних така, но съмнението ми е, че имаше и килийки не малко на брой с по едно яйце снесено в центъра на килийката, а не по стените й. Забравих да спомена, че осеменяването беше на една пита само.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    И аз си го обясних така, но съмнението ми е, че имаше и килийки не малко на брой с по едно яйце снесено в центъра на килийката, а не по стените й. Забравих да спомена, че осеменяването беше на една пита само.
    Семейството трябва да се прегледа. Дали има майка? Тази майка дали снася? Ако снася, то какви яйца снася. Когато майката е търтовка, снася яйцата в средата. Може да снася и по няколко яйца, било търтовъчни или нормални поради липса на място. Пчелите търтовки снасят по много, но може и единични и в средата на килийката. Значи признаците са еднакви, но семейството е в различно състояние. Затова се изисква качествена проверка.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Имах подобен случай; Един от най-добрите ми кошери направи самосмяна края на август. Майката излезна септември, имаше доста пчелояди в района и се притеснявах да ли няма да я изядат. В начало на октомври, направи последна проверка, защото не снасяше още: Семейството компактно, в средата една пита с яйца по две, три в килийка. Площ от двете страни колкото длан. Край викам си търтовка; вдигам следващата площа толкова пак но работническа запечатка, а от другата страна майката! Майката снася, но пчелите не иска да гледат вече пило. Имал съм и други случай с майки снасяшти в началото по повече яйца в килийка но е било, пролетно време когато съм ги произвеждал. После нещата се нормализираха и това бяха, рекордьорки! На пролет ще видим как е положението!

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Добро облитане днес, почистваха и дъната. След повече от 30 дни покой. А снега не иска да идва.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Добро облитане днес, почистваха и дъната. След повече от 30 дни покой. А снега не иска да идва.
    Утре дочух, че ще е 18 градуса и ще полудеят.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Утре дочух, че ще е 18 градуса и ще полудеят.
    Какво дочу за Януари, ще има ли поне 20см сняг. Поне една пързалка да ударим.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Какво дочу за Януари, ще има ли поне 20см сняг. Поне една пързалка да ударим.
    Според как се разви есента съм чел за прогноза по дърветата. Няколко години я наблюдавам и е добра. Зимата според нея ще мине леко, но все пак януари си е зимен месец и знаеш там има студове. Та трябва да минем през тях. А пилото което има ще ни изиграе лоша шега. А дано не съм прав за последното.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •